L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) i la Plataforma 17A han suspés l'homenatge a les víctimes dels atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils (Baix Camp), que havien convocat  a les Rambles el pròxim 17 d'agost coincidint amb el tercer aniversari de l'atac. 

Aquest acte, que havia de tenir lloc a les 19.00 hores, s'ha cancel·lat per "recomanació" de les autoritats sanitàries i la prohibició de reunions de més de deu persones a causa dels rebrots de la pandèmia de coronavirus a Barcelona, segons han explicat en un comunicat.

segon aniversari atemptats rambla barcelona quim torra president ada colau alcaldesa ofrena floral flors (bona qualitat) - Carles Palacio

El president, Quim Torra, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el segon aniversari de l'atemptat / Carles Palacio

Convocatòria

Els organitzadores havien demanat a la ciutadania que acudissin amb mascareta i que respectessin les mesures de seguretat d'un metre i mig. En concret, es preveia realitzar una concentració a la sortida del metro de Plaça Catalunya, al fanal que hi ha just al darrera. En aquest punt és per on va entrar la furgoneta tripulada pel grup terrorista, que va iniciar el seu recorregut per l'emblemàtica via, en la qual va atropellar desenes de persones. Al vespre, van anar armats a Cambrils i van perpetrar una altra matança.  En concret, en els dos atacs van morir 16 persones i van resultar-ne ferida 140. 

Per la seva part, l'ajuntament de Barcelona preveu realitzar un minut de silenci en memòria de les víctimes, però encara està perfilant-ne els detalls, segons fonts municipals consultades per Efe.

Previsiblement, com els anys anteriors, en aquest acte hi acudiran representants del govern espanyol i de la Generalitat. Ara bé, enguany el seu format s'adaptarà a les mesures preventives per evitar la propagació de la  pandèmia.