El departament d’Educació ha determinat que no hi va haver maltractament físic ni motivació ideològica en el cas de la mestra de l'escola Font de l'Alba de Terrassa que va ser denunciada per haver agredit presumptament una alumna de 10 anys per pintar una bandera espanyola en un àlbum. Amb tot Educació ha obert un expedient disciplinari per falta lleu a la docent.

Segons el departament d’Educació, un cop analitzada tota la informació recollida sobre el cas “no s’ha pogut evidenciar fefaentment maltractament físic” i descarta que hi hagués una motivació ideològica en l’actuació de la mestra ja que va rebutjar símbols i dibuixos d’altres alumnes en considerar que nos ‘ajustaven als criteris que s’havien donat a classe per fer el treball.

Educació sí que retreu a la docent haver esquinçat en públic el treball de l'alumna i deixar-la sola al passadís, fets que considera que podrien constituir una falta lleu.

La mare de la menor va denunciar davant dels Mossos que la mestra va increpar la seva filla per pintar una bandera espanyola amb el lema Viva Espanya a la portada de l’àlbum de treball de final de curs. Segons la denúncia, la docent va increpar la menor, la va llençar a terra i la va fer fora de classe.