El militant de Junts i activista independentista Rai López va denunciar ahir una agressió feixista al seu company i militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Àlex Garcia, als voltants del Palau de la Generalitat.

Segons el que López ha exposat a Twitter, cinc feixistes van atacar a Garcia causant-li lesions al rostre, com es pot comprovar a la fotografia. L'activista va poder defensar-se i no li van causar cap dany visible. "Ens acaben d'atacar cinc feixistes al costat del Palau de la Generalitat, al meu amic Àlex Garcia l'han escalfat, jo m'he pogut defensar i no m'han fet res", relata Rai López a les xarxes.

Més enllà de l'atac, López ha explicat que en passar per davant de la policia espanyola, un dels agents, en veure Garcia sagnant, els ha cridat el següent: "Te han dado poco", evidentment, en castellà. "Tot això és surrealista", conclou.

En el tuit s'adjunta una fotografia on es pot veure l'agressió que el militant de la JNC va patir:

Rai López TUIT

Borràs es solidaritza

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, no va trigar a donar el seu suport al militant Àlex Garcia: "Tens tot el meu suport".

També, ha explicat que al principi de la manifestació tots dos, Borràs i Garcia, s'han trobat, tot i que la manifestació no ha acabat del tot bé pel militant de la JNC. "No podia imaginar que quan ens hem trobat al començament de la manifestació acabaria així per a tu", ha publicat la presidenta del Parlament.

Borràs TUIT

Denuncien als Mossos

L'Àlex Garcia, acompanyat del diputat de Junts al Congrés dels Diputats Josep Pagès, ha denunciat l'agressió feixista a la comissaria dels Mossos de Sant Celoni. "No volem que això torni a passar, per això estem aquí avui per denunciar", ha relatat Garcia al costat de Pagès, davant la comissaria.

Josep Pagès TUIT

El diputat ha assegurat que l'agressió es tracta "per motius ideològics, anunciada i planificada" i que "cal identificar els agressors i esvair el dubte de qui hi està implicat". En un vídeo a les xarxes socials, Àlex Garcia ha donat les gràcies pels missatges de suport rebuts les últimes hores i ha finalitzat: "Continuarem al carrer".

Tensió a Via Laietana

L'agressió es va produir a prop del punt de màxima tensió de la manifestació de la Diada. Davant de la prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana els manifestants dels CDR es van enfrontar a la policia que custodiava la comissaria.

Centenars de persones van cridar "fora les forces d'ocupació" i van llençar papers de vàter als policies que vigilaven. Arran d'això, i de mica en mica, l'escalada va anar a l'alça i la Brigada Mòbil dels Mossos van empaitar els manifestants creant corredisses i enfrontaments pels carrers de Ciutat Vella.

Imatge principal: Àlex Garcia amb el nas embenat, al seu costat, Rai López.