El titular del jutjat d’instrucció 6 de Barcelona, el magistrat Miguel Ángel Tabarés, investigarà la primera denúncia per agressió sexual d’una redactora del diari digital Principal contra qui n'era el director, el periodista Saül Gordillo, que va ocupar la direcció de Catalunya Ràdio i de l’agència ACN, segons ha informat aquest dilluns el gabinet de premsa del TSJC. La redactora, de 23 anys, va presentar la denúncia als Mossos d’Esquadra el 20 de desembre passat, en què assegura que el seu superior li va fer tocaments la va agredir després del sopar d’empresa, l’1 de desembre, a la discoteca Apolo de Barcelona. Tres dies després, una segona redactora va denunciar Gordillo als Mossos per agressió sexual amb ús de submissió química la mateixa nit, després del sopar de Nadal de l'empresa.

La setmana passada, l'òrgan d'administració de Principal va anunciar que destituïa Saül Gordillo, després de les informacions que han transcendit les últimes setmanes sobre aquestes suposades agressions sexuals a dues treballadores, segons va informar el mateix mitjà, que pertany al grup 8TV. L'empresa va indicar que ha pres la decisió en aplicació del protocol de la companyia en aquesta matèria. La policia catalana va informar a finals de desembre que havia enviat les dues denúncies als jutjats de Barcelona, el deganat dels quals ha de fer-ne el repartiment en haver passat més de 72 hores dels fets denunciats. De moment, només s’ha informat del jutjat que es farà càrrec de la primera denúncia. És probable que el mateix jutge assumeixi la segona denúncia, ja que es dirigeix contra la mateixa persona, i els fets haurien passat el mateix dia o amb poques hores de diferència.

La declaració, al jutjat

En rebre les denúncies a la comissaria de Sant Martí, la Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos (UCAS) va assumir la investigació, i va citar a declarar les dues víctimes, així com Saül Gordillo, tot i que només ha transcendit que hi va anar a declarar per a la primera denúncia, en la qual va negar els fets. Els Mossos van descartar la detenció del periodista del Maresme, mentre han citat a declarar redactors de la plantilla de Principal, que aquella nit eren a la discoteca del Paral·lel per aclarir els fets. A la denúncia de la primera redactora es detalla que, després que li posés la mà dins dels pantalons, quan eren a la barra de la discoteca, ella va quedar en xoc, i en reaccionar, va marxar i demanar ajuda a una companya, i uns quants redactors van sortir al carrer amb ella al carrer, on van veure que li havia agafat un atac d’ansietat, i la van acompanyar a casa.

Ara, el magistrat de Barcelona citarà a declarar la víctima i l’acusat, com és habitual en una instrucció per aclarir els fets. També hauran de tornar a declarar, en aquest cas al jutjat, els treballadors que van ser testimonis d’alguns fets d’aquella nit o de la reacció de la seva companya.

L’UCAS va demanar els vídeos de les càmeres de seguretat de la sala Apolo, que també s'hauran d'incorporar al jutjat, i, segons el contingut que mostrin, es podran considerar com a prova incriminatòria o exculpatòria. L'advocat de Gordillo, Carles Monguilod, i la lletrada de l'acusació, Noemí Martí, així com el fiscal, poden demanar més diligències d'investigació.