La Fiscalia demana dos anys de presó pel ‘youtuber’ que va omplir unes galetes Oreo de pasta de dents i les va donar a un indigent. Se l’acusa d’un delicte contra la integritat moral i se li demana una indemnització de 30.000 euros pel sense sostre per danys morals.

El cas va ser molt mediàtic a principis de l’any passat perquè el vídeo, que mostrava una ‘broma’ humiliant i estúpida, es va convertir ràpidament en viral. En ell es veia l’autor de l’agressió, ReSet, que així és com s’anomena el noi a YouTube, obrint una galeta Oreo i substituint el farciment original per pasta de dents. Després, es dirigia cap a la porta d’un supermercat i donava les galetes, acompanyades d’un bitllet de 20 euros, a un indigent.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va tenir coneixement de les imatges i el mateix dia va localitzar la víctima de l’agressió que va reconèixer haver vomitat després de menjar les galetes. Es dona el fet que mentre prenien declaració al sense sostre va aparèixer el ‘youtuber’ disposat a demanar-li perdó i passar la nit amb ell.

Els agents el van identificar i el van denunciar per un presumpte delicte de tracte degradant, menyspreant la dignitat i integritat moral d'una persona en risc d'exclusió social.

denuncia youtuber

Quan el jutge el va citar a declarar, ReSet es va negar a fer-ho, el seu advocat va al·legar que “només era pasta de dents i no verí”. Finalment va quedar en llibertat sota fiança de 2.000 euros i amb la prohibició de sortir d’Espanya per viatjar a la Xina, on passa les vacances habitualment.

La Fiscalia demana ara dos anys de presó pel ‘youtuber’, que no és la primera vegada que penja una malifeta d’aquestes característiques a la xarxa. Fa un any va publicar una “broma” on se’l veia donant entrepans amb excrements de gat a avis i nens.