L'home acusat d'assassinar una menor de 13 anys a Vilanova i la Geltrú es va ensorrar i es va posar a plorar quan els dos oncles de la nena van descobrir el cadàver sota un matalàs del seu domicili, segons han explicat a la jutge en la seva declaració com a testimonis. Segons han informat fonts jurídiques, la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Vilanova, que investiga el crim, ha interrogat aquest matí diversos mossos d'esquadra que van participar en la recerca de la menor i els dos oncles que van descobrir el cadàver de la nena després d'irrompre en el domicili del detingut.

L'assassinat va ocórrer el passat 5 de juny, quan la nena, que es trobava a casa dels seus avis, va desaparèixer mentre baixava les escales per reunir-se amb el seu pare, que l'esperava davant de la porta d'entrada a l'edifici. 

Després de tres hores de recerca, dos dels oncles de la menor van irrompre per la força a la casa d'un veí, perquè desconfiaven de la seva actitud, i van trobar el cadàver de la nena seminua sota d'un matalàs, de manera que l'home va ser detingut pels Mossos d'Esquadra.

Segons han explicat avui els oncles de la menor davant la jutge, el detingut va aixecar les seves sospites perquè tenia una actitud tranquil·la ―els va indicar que acabava d'arribar i de dutxar-se― i no col·laborava en la recerca de la nena, malgrat l'expectació que havia generat la seva desaparició i el fet que la resta de veïns s'havia mobilitzat per localitzar-la.

Els testimonis han explicat que el detingut, de 42 anys, va mantenir una actitud infantil quan van trucar a la seva porta i li van demanar que els deixés entrar, ja que s'escudava en què no els ho podia permetre perquè en el domicili no es trobaven els seus pares, titulars de l'immoble. Segons els oncles de la menor, el detingut tampoc va oposar resistència quan un d'ells va entrar per la força per inspeccionar el pis, mentre l'altre s'estava al seu costat davant de la porta de l'habitatge.

Quan finalment l'oncle va trobar el cadàver sota el matalàs, han afegit els testimonis, el detingut va caure, es va tirar a terra i es va posar a plorar.

Els oncles de la nena van retenir llavors el presumpte homicida fins que agents dels Mossos d'Esquadra van arribar al seu habitatge i el van detenir, segons han relatat en la seva declaració davant la jutge instructora.

A més dels dos familiars de la víctima, la jutge interroga avui com a testimoni l'exdona del detingut, qui tenia antecedents per maltractar-la durant el procés de divorci.

El detingut, de 42 anys, es troba en presó preventiva des del passat 7 de juny, per ordre de la jutge de Vilanova i la Geltrú, com a presumpte autor dels delictes d'homicidi/assassinat o agressió sexual.

Divendres passat, el detingut va ingressar a l'àrea psiquiàtrica del centre penitenciari de Brians 1, arran dels resultats dels exàmens mèdics que se li van practicar al centre penitenciari.