David Muñoz (DiverXO) ha estat coronat com el Millor Cuiner del Món per segon any consecutiu, després d'arrasar aquest dimarts als premis internacionals de cuina. En la gala, celebrada a Madrid per primera vegada, s'ha confirmat l'excel·lència de Muñoz, que a més de revalidar el títol, cosa que només havia aconseguit el xef Joan Roca, també s'ha emportat els guardons de The Best Chef, votat pels cuiners, i el de The Best Chef City Gourmet.

En pujar a l'escenari, acompanyat del seu equip, el cuiner madrileny ha assegurat que aconseguir aquest premi "és un honor" i una fita "increïble". Muñoz s'ha mostrat orgullós de treballar a la ciutat i ha agraït a la seva dona, Cristina Pedroche, el suport rebut perquè sense ella "no hauríem aconseguit el que hem aconseguit al món XO". En referència al premi que li han atorgat els seus companys, el xef ha assenyalat que és "un dels principals" de la seva carrera, precisament perquè l'han escollit com a guanyador altres cuiners, i l'ha dedicat a companys com Juanjo López (La Tasquita), Mario Sandoval (Coque) o Pepa Muñoz (El Qüenco de Pepa).

Segons els votants, el propietari del restaurant DiverXO és el millor cuiner del món per unes elaboracions "personals, imprevisibles i instal·lades en l'excel·lència". També han destacat que en els seus plats assimila influències d'altres continents, tot i que sempre hi afegeix  "un univers oníric propi", el qual "justifica el seu lema: avantguarda o morir". El títol de Muñoz, se suma als que ja tenen Joan Roca, guanyador en dues ocasions, el suec Björn Frantzén i el danès Rene Redzepi.

Cuiners catalans premiats

Per la seva part, el cuiner català Joan Roca, propietari d'El Celler de Can Roca, ha quedat en tercera posició de The Best Chef. Roca ha assegurat que "aquestes festes de la gastronomia uneixen i fan que les cuines s'uneixin per connectar cultures". Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar de Barcelona, han estat setens. 

A banda, Andoni Luis Aduriz, propietari del restaurant Mugaritz de Guipúscoa, ha quedat cinquè. El xef s'ha endut també el premi The Best Chef Science per la seva tasca de recerca i creativitat al col·laborar amb experts d'altres disciplines. El 'top ten' de millors cuiners l'han completat Rene Redzepi, Massimo Bottura (Osteria Francescana, Itàlia), Björn Frantzén, Alain Passard (L'Arpège, França), Ana Roš (Hiša Franko, Eslovènia) i Alex Atala (DOM, Brasil).

El premi de Millor Pastisser ha estat pel porto-riqueny establert als Estats Units Antonio Bachour, mentre que Ana Roš ha recollit el Premi Prístino per la seva creativitat. En pujar a l'escenari, Roš ha aprofitat per animar els seus companys a treballar amb productors locals per contribuir a l'economia de l'entorn i a la sostenibilitat. El guardó a millor experiència en un restaurant ha estat per Anne-Sophie Pic, pel seu local culinari a Maison Pic (França).