La Fundació Al Muntasir, simpatitzant del Daesh i especialitzada en difondre amenaces gihadistes, amenaça amb atemptats contra el País Basc. Segons assegura La Razón, la fundació ha difós un cartell a través de les xarxes socials on diu, en euskera, "Només la mort".

El citat digital comparteix el missatge de l'amenaça: "Oh croats no hem vingut des de fora. Mai ens descobrireu. Som els vostres fills que aviat atacaran. Quan menys us ho espereu, l'Estat Islàmic mai ens va ensenyar fronteres".

El mes passat, la mateixa fundació que ara amenaça el País Basc va fer una crida a atacar els actes de Setmana Santa a Espanya. La Razón també es va fer ressò d'aquesta amenaça i va explicar que el vídeo on es feia la crida incorporava imatges de l'atemptat de Barcelona de 2017. La Fundació Al Muntasir animava a carregar contra les processons de Setmana Santa. 

Aquesta és la sisena amenaça que el Daesh llança contra l'estat espanyol aquest 2019 i, després de l'amenaça de Setmana Santa, el Ministeri d'Interior va decidir elevar el nivell d'alerta terrorista a 4.