El grup municipal de la CUP en l'Ajuntament de Barcelona ha anomenat aquest dimarts a parar "per tots els mitjans que siguin necessaris" a l'autobús de l'associació Hazte Oír en cas que arribi a la ciutat, com està previst que faci aquest divendres per promoure una campanya contra els nens transsexuals sota el lema "Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin".

La regidora de la CUP Maria Rovira ha declarat en roda de premsa que no permetran que hi hagi actituds i persones que promoguin la LGTBfòbia als carrers de Barcelona, ja que ha considerat que l'autobús conté "publicitat transfòbica" i atia l'odi al col·lectiu LGTBI, i que s'ha de perseguir.

Rovira ha afirmat que la campanya suposa un delicte d'incitació a l'odi i va en contra de la llei contra la LGTBfòbia aprovada en el Parlament i del pla de feminismes i LGTBI de l'Ajuntament, per la qual cosa ha definit com a "ridícul" que el motiu jurídic que ha manifestat el consistori per parar la campanya sigui només la llei de publicitat dinàmica.

A més, ha destacat que la CUP va demanar a la regidoria de Feminismes i LGTBI que utilitzés "tots els mecanismes" per evitar l'entrada de l'autobús a la ciutat i que esperava que el Govern municipal declarés que la Guàrdia Urbana pararia l'autobús a l'entrada de Barcelona.

Col·lectiu ultracatòlic

Rovira ha qualificat a l'associació Hazte Oír com un col·lectiu ultracatòlic que "sustenta i alimenta" l'opressió a les dones i al col·lectiu LGTBI, i que suposa un perill per a la construcció de les identitats sexuals i de gènere dels nens, segons ella.

La regidora ha mostrat la seva satisfacció per les reaccions en contra de la campanya de la "majoria social i política" i ha fet una crida que la comunitat educativa treballi per eliminar la persecució dels nens del col·lectiu LGTBI i perquè els llibres de text no reprodueixin una imatge binària dels cossos i les persones com en la publicitat d'Hazte Oír.