Sota el títol "Víctimes del seu sexisme", el periodista Manuel Molares do Val carrega contra les dones i les culpa, directament, de la violència masclista que reben en una columna a El Correo Gallego i Diario Atlántico. L'escrit ja ha estat eliminat de l'edició digital dels dos diaris, però, evidentment, ha quedat plasmat al paper i també al blog de l'escriptor en qüestió.

El periodista, que es lamenta que "pocs mitjans informatius s'atreveixin a recordar que hi ha dones que s'entreguen voluntàriament a homes violents sabent que poden matar-les", justifica la seva opinió en un cas concret: la primera dona assassinada aquest 2017 per la seva parella.

Morales relata com aquesta dona de 40 anys ja havia denunciat per maltractador a qui seria presumptament el seu assassí, que també havia estat denunciat per una altra exparella seva, però, malgrat haver obtingut una ordre d'allunyament, va tornar a conviure amb ell.

A ulls d'aquest periodista, "els persegueixen suïcidament pel plaer físic que els proporcionen" i "estableixen una relació morbosa" amb aquest tipus d'homes perquè, com són "bons amants", moltes dones "reincideixen buscant l'èxtasi que massa vegades les porta a la mort".

Gihadistes suïcides

Aparentment sense veure més enllà del simple fet que una víctima de violència masclista torni al costat del maltractador, Morales considera que culpar només l'assassí comporta "facilitar la continuïtat d'aquesta cadena mortal" i adverteix les dones que han de ser "autorresponsables evitant mascles violents, per plaents que siguin: el maltractador és més perillós com millor amant és".

En aquest punt s'acaba la columna publicada als diaris en paper, però al seu blog continua, i estreny encara més titllant "la dona que s'exposa per dependència sexual" de "gihadista suïcida, un soldat voluntari a primera línia de foc".

I acaba fent una referència a Zeus, "el déu cruel i terrible [...] que mata ocasionalment amb les seves envestides a les dones estúpides". "Ja ho advertia la mitologia grega", sentencia.

Diana López
Opinió T'ho agraeixo, però no Diana López
Jordi Graupera
Seré breu Justícia o periodisme Jordi Graupera