Només falten 12 dies perquè la Creu Roja tanqui la 30a Campanya de Joguines #ElsSeusDretsEnJoc, i l'entitat alerta que encara necessita aconseguir un 35% més de joguets per poder repartir-los entre els 22.000 infants en situació de vulnerabilitat que hi ha a Catalunya. Especialment, calen joguines per a infants de 7 a 14 anys. Per això, la Creu Roja  fa una crida a col·laborar en la campanya a través de la donació de joguines i de les aportacions econòmiques per comprar els jocs que faltin.  

Sota el lema els seus drets en joc, la campanya recull i distribueix joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives, fonamentals per promoure el treball en equip i el desenvolupament de les habilitats socials. La Creu Roja demana que es donin joguines noves, que fomentin el joc cooperatiu i que siguin sostenibles i no bèl·liques ni sexistes. Per als infants d’entre 10 i 14 anys, recomana donar joguines educatives, com ara llibres, jocs de taula interactius i material esportiu.

La Creu Roja treballa per garantir el dret al joc i l’accés de tots els infants i joves a joguines noves, no bèl·liques, no sexistes i cooperatives. El joc és un element essencial per garantir el desenvolupament integral dels infants i joves. Afavoreix no tan sols el desenvolupament intel·lectual i motriu de l’infant sinó que esdevé un eix de socialització bàsica en les diferents etapes del creixement.  

Com col·laborar amb la campanya

Fa setmanes que la Creu Roja organitza tota mena d'activitats per recollir joguines i sensibilitzar sobre els drets dels infants al joc. Malgrat l'èxit d'aquestes activitats, encara calen més joguines per arribar al màxim d’infants possible.  És per això que l’organització anima totes les persones a consultar les activitats programades al seu territori en aquesta pàgina web

Per assolir l’objectiu de la campanya, s’han establert diferents vies de col·laboració per facilitar la implicació de ciutadania, empreses, comerços i entitats. D’una banda, l’entrega física de joguines als més de 50 punts de recollida habilitats que es poden trobar a la web oficial de la campanya de joguines. De l’altra, les aportacions econòmiques a través d'aquesta pàgina web permetran la compra de joguines de la franja d’edat en què més en falten.