Les bones temperatures i l'entrada a l'etapa de represa ha provocat un augment "significatiu" de banyistes a les platges de la Costa Brava. En el primer cap de setmana d'estiu, les carreteres que donen accés al litoral gironí com la C-66 o la C-35 han vist com el nombre de vehicles s'incrementava considerablement respecte a la setmana passada.

I és que l'aixecament de la restricció de mobilitat ha portat a molts ciutadans de segones residències a les platges, però també a aquells que han anat a passar-hi el dia. En localitats com Calella de Palafrugell, Llafranc o Platja d'Aro, és la Policia Local l'encarregada de controlar l'aforament, ja que encara no han començat a treballar les persones encarregades d'aquesta feina.

terrassa xiringuito la fosca palamos platja - acn

Els municipis de la Costa Daurada també han començat a rebre els primers turistes d'arreu del país, molts d'ells de les comarques lleidatanes. Els turistes busquen banyar-se a les platges, piscines dels hotels, passejar i per gaudir de la gastronomia després del llarg confinament. Tot i això, segons la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT) i l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre) han registrat poques reserves segons informa l'ACN.

Amb tot, el sector turístic confia atreure visitants aquest estiu perquè assenyalen que el destí és "segur".