Sens dubte, Espanya és un país burocràtic. Prova d'això és el fet que, l'any passat, el Ministeri de l'Interior va publicar una Guia de Tràmits per orientar els ciutadans. Només per interactuar correctament amb Correos, es va redactar una guia de més de 300 pàgines.

Al llarg de l'any realitzem nombroses gestions a través d'institucions públiques i privades, sigui a títol personal o professional. Invertim temps i recursos a realitzar aquestes gestions inconnexes, cosa que ens obliga a desplaçar-nos i fer files en llocs físics, o bé conèixer els nombrosos sites de les entitats amb les quals ens hem de relacionar, saltant d'unes a d'altres per tenir els papers al dia, estar al corrent de pagaments, optar a oportunitats laborals, ajuts públics, etc.

Com a mostra de la nostra creixent activitat financera a través d'internet, l'enviament de diners entre particulars mitjançant aplicacions mòbils (P2P) ha crescut en un 57% en dos anys. El 2020, només el 40% de la població utilitzava aquest tipus d'apps i ara ho fa un 63%, segons Mastercard. A nivell empresarial, només el manteniment de l'activitat dels autònoms requereix més de quatre hores a la setmana per al 47,5% d'aquests treballadors, segons un informe d'Adecco i Infoempleo.

Treballador Correos / Europa Press
Treballador Correos / Europa Press

Pel que fa a altres tipus de gestions, la DGT, a partir d'inicis de l'any passat, va facilitar la gestió en línia de 30 dels seus procediments, i quant a les entitats bancàries, el percentatge d'espanyols que realitzen les seves operacions de banca a través d'Internet i mòbil el 2022 és d'un 84% davant el 77% que ho feia el 2020, cosa que significa un augment del 9%.

La gran majoria d'aquests tràmits pot realitzar-se ja als portals de les diferents institucions i entitats bancàries, i s'està fent un gran esforç en tots els fronts per facilitar i agilitar aquests tràmits, però es necessita el coneixement i la dedicació per afrontar-los. En aquest sentit, escau esmentar que la majoria de la ciutadania (68%) ha realitzat gestions o tràmits de l'administració pública de manera telemàtica, sent les persones amb edats compreses entre els 55 i 64 anys que més ho han fet, arribant al 74% (font INE).

La bretxa digital fa més complexa aquesta pràctica a les persones de més edat i les que compten amb menys recursos.

Repartidora Correos / Europa Press
Foto: Europa Press

Correos facilita (molt) les nostres gestions

Correus té vocació de servei. Per aquesta raó, les necessitats dels ciutadans són l'eix estratègic de la seva activitat. Així Correos té la necessitat de situar les persones al centre de l'activitat empresarial, perquè forma part de l'ADN de la institució, i prova d'això és la constant ampliació de serveis que faciliten la vida a la ciutadania.

Correos rep anualment 88 milions de visites que es corresponen amb 88 milions de raons o de solucions, ja que cada visita finalitza amb un tràmit que ha contribuït a fer que avancem en les nostres vides.

El catàleg de solucions de Correos

1. Serveis financers

 • Targeta Correos Prepagament. Permet realitzar pagaments, compres i transferències de forma senzilla i segura, sense vinculació a cap banc. Una eina fonamental per organitzar finances, ja que no està vinculada a cap banc i és accessible gràcies a les més de 2.300 oficines de Correos que hi ha a tot Espanya i des de correosprepago.es. A més, els usuaris poden contractar el servei d'IBAN per tenir la majoria dels serveis que ofereixen els bancs.
 • Retirada i ingrés d'efectiu. Amb Correos Cash es pot ingressar i retirar efectiu del compte bancari a les oficines de Correos i amb els seus carters rurals d'una forma fàcil i segura. Des de i cap a tots els llocs d'Espanya.

 • Canvi de divises. Canviar euros per la divisa que es necessiti. Sol·licitar l'enviament de divises a domicili o a qualsevol de les oficines de la xarxa.

 • Enviament i recepció de diners. Enviar i rebre diners en minuts en 130 divises a més de 200 països amb totes les garanties que ofereixen Correos i Western Union.

 • Targeta Regal. Targeta d'una sola recàrrega amb què es pot regalar fins a 150 euros. Per realitzar pagaments a qualsevol comerç del món, físic o online, adherit a la xarxa Mastercard®.

DSC05728.v2 v0 OK

2. Serveis de l'Administració

 • Distintius i serveis DGT. Adquisició del distintiu ambiental oficial de la DGT per als vehicles, obligatori per circular a les Zones de Baixes Emissions. A més, gestió del pagament de multes, així com certs tràmits com el duplicat de permís de circulació i l'informe de vehicles.

 • Venda de balises senyalitzadores. A les oficines de Correos ja es poden comprar les balises de senyalització V16, tot gaudint d'un descompte a la pròxima balisa geolocalitzada d'ús obligatori.

 • Pagament de taxes i tributs. Correos Pay. Pagament de taxes i tributs còmodament en oficines de Correos i a través dels carters rurals.

 • Registre electrònic de l'Administració. Si necessites contactar amb l'Administració Pública, es poden enviar documents digitalitzats amb el Registre Electrònic a través de la xarxa d'oficines.

Persona votant per correu / Europa Press
Foto: Europa Pres

3. Postal i paqueteria

 • Enviaments de paqueteria responsable. Amb els Enviaments Responsables de Correos per a aquells enviaments no urgents es permet optimitzar les rutes de repartiment esperant que el transport sigui complet, la qual cosa contribueix a reduir les emissions associades a cada enviament.
 • Enviament de paqueteria urgent. Amb el servei de paqueteria urgent s'ofereix l'opció perfecta assegurant el lliurament quan i on es necessiti.

 • Embalatges Línia Boscos. Embalatges ecològics i responsables amb el medi ambient.

 • Enviaments de bicicletes. El Paq Bicicleta s'encarrega de recollir i lliurar la bicicleta a qualsevol de les oficines de Correos.

 • Enviaments de maletes. El Paq Maleta permet no carregar amb l'equipatge i viatjar lleuger. Còmode, amb servei de recollida a domicili, lliurament a la Península i les Balears.

 • Bústia de vacances. Amb la Bústia de vacances es pot viatjar tranquil, Correos s'encarrega de guardar tots els enviaments fins que tornis.

 • Buzón Ecommerce. A les oficines de Correos es pot rebre les compres d'ecommerce de qualsevol operador.

02 Oficina Correus / Europa Press
Foto: Europa Press
 • Servei especial paqueteria. La manera més fàcil i econòmica de realitzar els enviaments. En entrar a correos.es o a l'app de Correos, se selecciona la mida i pes del paquet, el tipus d'enviament i en pocs passos s'haurà acabat el procés d'admissió del paquet que es podrà dipositar a l'oficina de Correos que s'elegeixi, agilitant el procés d'admissió.

 • Apartats de Correos. Recepció de correspondència a qualsevol localitat sense necessitat de tenir domicili o empadronament en ella.

 • Segells i productes filatèlics. Segells per col·leccionar i per realitzar els enviaments. Correos compte amb una gran varietat de formats i tarifes que s'ajusten a tots els enviaments, tant si són nacionals com internacionals.

 • Burofax. Correos s'encarrega de gestionar les comunicacions, tot deixant validesa davant tercers per comunicar de manera segura i legal.

 • Publicorreo. Permet donar a conèixer les empreses, a través d'una solució de distribució de mailings comercials de petits formats i arribar allà on no s'arriba a peu.

4. Nous serveis


• Correos Telecom. Telefonia i Internet. Gaudeix d'ofertes a mida en fibra i mòbil, amb el nou servei de telecomunicacions de Correos.

Furgoneta Correus / Europa Press
Foto: Europa Press

• Citypaq gestió d'enviaments. La solució ràpida i senzilla per recollir, enviar o tornar els teus paquets a través de les taquilles intel·ligents ubicades a les oficines de Correos.
• Venda d'entrades. Una àmplia varietat d'entrades a concerts, teatres, parcs d'atraccions i els millors espectacles.
• Pantalles de promoció. Pots promocionar el teu negoci de manera fàcil i senzilla a través de les pantalles de Correos instal·lades en més 860 oficines arreu d'Espanya.
• Cobrament de rebuts. Mitjançant la xarxa d'oficines, carters i carteres rurals de Correos podràs pagar els teus rebuts còmodament.
• Llibreria. Àmplia oferta de llibreria.
• Identificacions per a mascotes. La seguretat sempre és el primer, Correos ofereix productes de localització i identificació per a mascotes.

Amb tots aquests antecedents, seria molt estrany fer una visita a una oficina de Correos i no descobrir una drecera que ens faciliti les nostres gestions diàries.

Vols conèixer la campanya?


Visita el nostre URL: Visitcorreos.es
Espot a YouTube: https://youtu.be/TE_rUv2gx_o