Associacions de veïns dels barris de Pedralbes i de les Corts han reclamant a l’Ajuntament de Barcelona la “total cancel·lació” del Festival Jardins de Pedralbes (Fes Festival) per raons de salut pública, arran de les dades de la darrera setmana sobre la situació del coronavirus a la ciutat de Barcelona.

En una carta enviada al regidor del districte de les Corts, Joan Ramon Riera, els veïns es fan ressò de les informacions publicades sobre el Covid-19 a Barcelona que, consideren, situa la ciutat en un “moment complex” i fa inevitable la cancel·lació del festival.

El text recorda a més les protestes que han expressat repetidament pel que descriuen com “irregularitats” sobre respecte al patrimoni del parc i la vegetació per part dels responsables del festival, a més de denunciar la “intensitat” de la programació, amb 46 concerts “amb una organització caòtica dins del parc” on s’hi instal·len un miler de cadires per al públic, quioscos de begudes i lavabos públics.

Denúncia dels veïns

També avui, les associacions de veïns de Pedralbes i les Corts, a més de veïns a títol personal, han presentat una denúncia de disciplina urbanística, transparència i bon govern a la regidoria del districte de les Cortes i l’empresa responsable del festival, Concert Estudio, per les actuacions als jardins del Palau.

La denúncia l’han fet arribar també als Mossos, al Síndic de Greuges, als partits i als departaments de Patrimoni i Salut de la Generalitat, i a la fiscalia de Barcelona, entre d’altres.

Els veïns denuncien que als Jardins del Palau Reial de Pedralbes, classificats com a monument històric, s’han efectuat presumptament obres il·legals, s'ha atemptat contra béns històrics-culturals, s'ha destruït o alterat el patrimoni i que tot plegat s’ha fets davant la "inacció continuada de la regidoria del districte i dels serveis tècnics".

A més, denuncien falta de transparència i informació, prevaricació i comportaments injustos, omissió del deure de perseguir delictes i falsedat amb la informació lliurada als veïns.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat