L’Hospital Germans Trias i Pujol busca voluntaris que vulguin participar en els assajos clínics d'última fase per provar l’eficàcia de les vacunes contra la covid-19. Fins ara, a l’Estat no s'ha fet cap estudi d’aquesta fase de la vacuna, però Can Ruti serà un dels primers centres sanitaris estatals que participarà en assajos clínics en fase 3. 

Cerca de voluntaris per la prova 

L’hospital ha activat el sistema de reclutament de voluntaris en previsió a quan es puguin començar els assajos. L'objectiu és poder mobilitzar-se ràpid quan això sigui possible. Amb aquest motiu, Germans Trias ha habilitat la pàgina web, Socrecerca.com, perquè els interessats accedeixin a informació sobre l’estudi i, si volen, es registrin per participar-hi.

El personal de l’equip de recerca contactarà a les persones registrades per verificar les dades, informar sobre els estudis, resoldre dubtes i gestionar la seva inclusió. En aquesta web els ciutadans també es poden inscriure a assajos de la vacuna contra el VIH.

11 vacunes en última fase

Segons dades de l’hospital, de les més de 200 vacunes contra la covid-19 actualment en desenvolupament, només 47 han començat els assajos clínics en persones, i només 11 es troben en fase 3. L’objectiu dels estudis és avaluar l’eficàcia de les vacunes. Es tracta d’estudis internacionals en què participen milers de persones majors d’edat, amb o sense malalties de base i independentment que hagin superat la covid-19 o no. 

La fase 3 de l'estudi només es posa en marxa quan hi ha dades suficients de les fases 1 i 2, que demostren que les vacunes són segures i generen una resposta adequada per part del sistema immunitari. Quan una vacuna és en fase 3 vol dir que, molt probablement, ja és segura, perquè ja s'ha estudiat i testat moltes vegades. Perquè els estudis en fase 3 puguin generar conclusions vàlides cal la inclusió de milers de persones.