La Conferència Sectorial d’Educació es reunirà aquest dimecres amb presència de la ministra d’Educació, Isabel Celaá, i els consellers de les comunitats autònomes per abordar la tercera avaluació del curs escolar. Segons fonts del Ministeri, a la trobada es parlarà sobre com s’ha d’afrontar la darrera fase del tercer trimestre en ple estat d’alarma i com hauran de ser les avaluacions finals. A la darrera reunió es va demanar a les autonomies que preparessin les seves propostes per tal de fixar una posició consensuada, com ja es va fer amb les proves de selectivitat.

Fonts del Ministeri també remarquen que els preocupen els alumnes que, per diversos motius, no tenen accés a l’educació a distància i recorden que s’han posat en marxa diverses iniciatives com el repartiment de 20.000 targetes de 40 gigues perquè es puguin connectar a Internet.

La darrera reunió de la conferència es va produir a finals de març i es va abordar aspectes tècnics. El Ministeri afronta la nova trobada amb un nou escenari: la segona pròrroga de l’estat d’alarma i la possibilitat que encara se’n produeixi una tercera, a banda de l’experiència d’altres països com la Xina on els alumnes estan tornant de manera escalonada a les aules.

Els centres educatius, instituts, llars d'infants i universitats de Catalunya van tancar el passat 13 de març, poc abans que es decretés per primer cop l'estat d'alarma a tot l'estat espanyol. A Madrid la mesura es va adoptar l'11 de març davant de l'increment de contagis per coronavirus.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món