L'ONG Open Arms ha anunciat aquest dissabte que col·laborarà amb el Departament de Salut en un "pla de xoc" per realitzar test de coronavirus a 290 residències de gent gran de Catalunya on hi hagi, almenys, un cas positiu.

En un missatge a Twitter, el fundador i director de l'entitat, Òscar Camps, ha assegurat que ja ho tenen "tot preparat" per començar a participar en el projecte, del qual esperen la "llum verda" de la conselleria.

Segons Camps, en set dies, els voluntaris de l'organització podrien visitar totes les residències afectades per la pandèmia, en què viuen un total de 20.000 ancians.

La consellera Alba Vergés ho ha confirmat en roda de premsa, en què ha assegurat que la Generalitat s'està "coordinant" amb l'ONG, els voluntaris de la qual, ha dit, han estat "formats" per "ajudar" a fer test, que la conselleria vol fer primer a la població vulnerable, les residències i a professionals sanitaris.

Aquest anunci arriba després que Open Arms informés ahir que deu dels seus voluntaris col·laboraran en el trasllat d'avis procedents de residències "mentre sigui necessari" en el marc d'un acord de col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona.

Així mateix, l'ONG participa en un assaig clínic impulsat per la Fundació Lluita contra la Sida, l'Hospital Germans Trias i Pujol i IrsiCaixa i realitza test diagnòstics a ciutadans i professionals que han estat en contacte amb contagiats.