Els establiments de restauració de l'Eixample barcelonina s'han pres al peu de la lletra les indicacions del Govern de tancar les terrasses per evitar l'expansió del coronavirus. Ara bé, aquest dissabte al matí, la majoria de cafeteries i bars seguien oberts, tot i l'ordre de tancar-los des de la mitjanit

La mesura indica que podran romandre oberts només aquells espais que estiguin integrats en un establiment hoteler o en centres sanitaris o socials residencials, segons la disposició que s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Sense haver rebut encara una ordre directa, algunes cafeteries han muntat la terrassa a primera hora del matí. "De seguida ha vingut la Guàrida Urbana, que ha fet una ronda de reconeixement pel barri" i ha obligat a desmuntar taules i cadires immediatament. 

bars terrasses coronavirus barcelona - cèlia forment

Els empleats de les cafeteries tenen la nova indicació de desinfectar el local cada hora i augmentar els torns de neteja. Coincideixen, a més, que durant la setmana han experimentat una caiguda progressiva de clients, especialment després del tancament de les universitats i la instauració del teletreball per part de les empreses. 

La fotografia barcelonina en el primer matí de confinament és homogènia. Locals gastronòmics oberts, però buits i sense terrassa. 

terrasses tancades coronavirus - cèlia forment

Pel que fa als restaurants, molts han optat per substituir el servei d'esmorzar i dinar per a el servei take away. Mantenen la carta, però cuinen només per a endur o repartiment a domicili. 

mati coronavirus confinament cafeteries - cèlia forment

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha recomanat a la població que es confini a casa per tal que la mesura de tancar bars i restaurants no quedi anul·lada pel contacte als carrers. L'entitat ha calculat en 25.000 els establiments afectats per l'ordre del Govern en l'àmbit de la lluita contra el coronavirus.

Alguns comerços han decidit no apujar la persiana el primer matí de confinament a Catalunya. Un cartellet anuncia que l'establiment romandrà tancat fins a proper avís.

botigues tancades confinament coronavirus cèlia forment

Pels que queden oberts, Protecció Civil ha demanat avui als ciutadans que, dins dels comerços, respectin la distància mínima d'1,5 metres entre les persones per evitar el contagi del coronavirus. Han ha distribuït a les xarxes socials un cartell en què demana als responsables dels comerços que puguin quedar oberts que pengin en llocs ben visibles un cartell que porta imprès el seu logotip i el del telèfon d'emergències 112, en què es demana als clients que, dins del local, es mantingui la distància de prevenció recomanada per les autoritats sanitàries.

El govern català, que ja havia clausurat els centres d'educació divendres, va tancar ahir també centres comercials, discoteques, gimnasos, sales recreatives i casinos o bingos, a excepció de les botigues d'alimentació i farmàcies. El petit comerç, doncs, queda fora de la mesura i pot obrir la botiga al client si li sembla oportú.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.