El Govern de la Generalitat ha decretat, en el marc de les mesures per aturar el coronavirus, el tancament a partir de les 0 hores d’aquest dissabte de bars i restaurants, tret d’aquells que estiguin integrats en un establiment hoteler o en centres sanitaris, a més del tancament de centres comercials, a excepció d’aquells dedicats exclusivament a la venda de productes d'alimentació, neteja i higiene. Així s’estableix en la resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat on es concreten les mesures anunciades aquest matí pel conseller d’Interior, Miquel Buch.

La resolució fixa també el tancament de teatres, cinemes, sales de festa, discoteques, pubs, sales de ball, sales de concert, i qualsevol altre establiment recreatiu, així com els d'establiments de joc i els parcs d’atraccions, parcs temàtics o qualsevol altre centre que realitzi activitats d’oci o de lleure. Se suspenen també tota classe d’activitats o espectacles públics.

Les superfícies comercials, incloent-hi grans superfícies i galeries, es tanquen totes a excepció d’aquells establiments dedicats exclusivament a la venda de productes d’alimentació, neteja i higiene, i d’aquelles àrees de centres comercials amb la mateixa activitat.

Se suspenen també les activitats de vetlla de persones mortes pel coronavirus en instal·lacions públiques i privades.

La resolució preveu la possibilitat de suprimir títols de transport públic i regular accessos a aquests transports en cas que sigui necessari per garantir que l’ocupació no superi un terç de la seva capacitat.

Es prohibeixen també les batudes de caça i totes les accions de caça en què participin dos o més caçadors, amb algunes excepcions en determinades parts del territori.