Una empresa malaguenya ha creat una aplicació per a plataforma web i mòbil per informar en temps real de l'aforament i l'estat de les platges, iniciativa en què ja han confiat els ajuntaments de Chiclana de la Frontera (Cadis) o Marbella (Màlaga).

L'aplicació "PlayasApp" ha estat desenvolupada per l'empresa Herbecon Systems, de Serra d'Eugues (Màlaga) i ofereix als ciutadans de forma gratuïta i sense necessitat de registre informació en temps real sobre l'aforament de les platges, borsa d'aparcaments, temps, temperatura i incidències, a fi d'ajudar-los a decidir si anar o no a una determinada zona costanera.

El gerent de l'empresa, Álvaro Becerra, ha explicat en un comunicat que l'aplicació "permet amb molta rapidesa anar prenent decisions, tenir informació anteriorment abans que el ciutadà decideixi sortir a la platja, i això és fonamental".

Així mateix, ha destacat l'"avantatge" que suposa també per a l'ajuntament perquè s'obtenen moltes metadades que l'administració pot utilitzar per veure quins sectors reben més afluència i en quin horari.

El municipi gadità de Chiclana de la Frontera ja està treballant amb aquesta aplicació, presentada la setmana passada, i altres com el de Marbella (Màlaga) tenen previst utilitzar-la des d'aquesta setmana.

Altres administracions que avaluen l'ús d'aquesta aplicació són els ajuntaments de La Línea de la Concepción, Rota i San Fernando (Càdis) o València, ha detallat.

Amb aquesta aplicació es treballa en donar una tasca d'informació per als ajuntaments i la ciutadania però seran les administracions les que després controlin amb personal i forces de seguretat que realment es compleixi la distància de seguretat entre banyistes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat