El tuitaire Joan Mangues, de 21 anys, ha declarat aquest dilluns davant d'un jutge a Madrid acusat d’un presumpte delicte d’injúries i calumnies a causa d’un tuit que va fer arran de la mort d’un noi senegalès el passat 15 de març al barri madrileny de Lavapiés. Ell mateix ha explicat a twitter que va a Madrid amb el “cap ben alt i molta dignitat”.

En acabar la declaració, Mangues ha assegurat que no ha respost les preguntes dels advocats dels sindicats policials, per afegir que roman "tranquil". "No he comés cap delicte", ha afegit.

Mmame Mbaye va morir en el transcurs d’un control policial, fet que va generar una sèrie d’aldarulls i enfrontaments entre venedors ambulants del top manta i la policia i Mangues, com altres encausats com la regidora d’Ahora Madrid Rommy Arce, el portaveu del sindicat de venedors ambulants Malick Gueye i tres usuaris més de les xarxes socials van expressar la seva indignació davant l’aparença que Mbaye va morir a causa de la violència policial.

En concret, Mangues va fer un comentari al tuit de condol de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, on deia que Mbaye “no ha mort, l’han matat a bastonades”, fet que li ha valgut una querella de l’Associació de Policia Municipal Uniformada (APMU) i el sindicat Unión Policial Municipal (UPM).

Mangues compta amb el suport de diverses entitats i associacions, com Òmnium Cultural, que recorda que “piular no és delicte”.