Els sindicats CSIF i ACAIP i el col·lectiu Marea Blava han convocat per a demà diumenge i dilluns al matí una aturada de 20 minuts a totes les presons catalana com a protesta per l'agressió a un funcionari de presons de Puig de les Basses que ha rebut una mossegada al coll aquest dissabte. Els convocants han explicat que s'endarrerirà l'obertura de cel·les, l'esmorzar i la medicació dels interns, així com l'obertura dels cancells, per exigir més seguretat als centres penitenciaris al Departament de Justícia. També han indicat que informaran els presos de l'endarreriment de 20 minuts.

Agressió a un funcionari de Puig de les Basses

La nova agressió en un centre penitenciari el matí d'aquest dissabte a Catalunya ha desencadenat la convocatòria de la vaga. Un intern de la presó Puig de les Basses (Alt Empordà, Girona) ha protagonitzat una brutal agressió contra un funcionari, a qui ha atacat mossegant-lo al coll. El funcionari ha resultat ferit a conseqüència de l'atac, i ha estat traslladat a l'hospital Vall d'Hebron, on l'ha atès  un especialista. L'intern, per altra banda, ha ingressat al Departament Especial de Règim Tancat (DERT), però també el traslladaran a un altre centre penitenciari. El Departament de Justícia ha confirmat a través d'un comunicat l'agressió, en la qual un funcionari de la presó Puig de les Basses ha resultat ferit lleument a causa dels atacs d'un intern. El pres ha mossegat el funcionari i aquest, sorprès per l'atac, ha caigut a terra, donant-se un cop al cap. El funcionari ha estat portat, en un primer moment, a l'Hospital de Figueres, però posteriorment ha estat traslladat a l'hospital barceloní de Vall d'Hebron, per tal que un especialista examinés millor l'estat de salut del treballador després de l'incident. El funcionari ja ha rebut l'alta i està fora de perill.

El pres que ha atacat el funcionari complia condemna al centre penitenciari gironí de Puig de les Basses per dos delictes d'atemptat contra l'autoritat, així com un altre de trencament de condemna. L'individu encara havia de complir un any d'empresonament, ja que la pena finalitza el juliol de l'any que ve. L'agressió, segons ha informat el Departament de Justícia, serà notificada al jutjat de guàrdia durant el dia d'avui. Els fets han succeït el matí d'aquest dissabte, 9 de juliol, prop de les nou del matí. Segons ha informat el Departament de Justícia, l'intern presentava una actitud molt alterada perquè no trobava unes sabates, que, després d'haver-les rentat, havia deixat tota la nit a fora perquè s'eixuguessin. El funcionari es trobava a prop de l'intern, però no interactuaven. En un moment donat, l'intern l'ha atacat per sorpresa mossegant-lo al coll, sense intercanviar cap paraula.