L'embarcació Lluerna d'inspecció pesquera de la Generalitat i el buc de l'Armada Sella procedent de València, han confirmat la posició del pesquer enfonsat aquest dilluns a Barcelona, a tres milles al sud de l'entrada del Port de Barcelona i a 160 metres de profunditat. 

L'embarcació Lluerna d'inspecció pesquera de la Generalitat, que té un robot submergible i dos sondes acústiques, ha trobat indicis de la localització en detectar un objecte de 24 metres de longitud que podia coincidir amb el vaixell, ha informat la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret. El Lluerna ha obtingut imatges submarines d'aquest objecte després de rastrejar una quadrícula d'1.000 metres per 1.500 de la zona entre el punt de col·lisió i el punt d'enfonsament del vaixell.

fotonoticia 20170321180711 1920

Les tasques de recerca dels dos pescadors desapareguts dilluns a la tarda després d’una col·lisió entre el seu vaixell pesquer i un mercant amb bandera russa davant del Port de Barcelona continuen aquest dimarts amb la participació de l’embarcació Guardamar Caliope, que ha estat inspeccionant la zona tota la nit, i la incorporació prevista del vaixell caçamines Stella de la Marina espanyola. Mentrestant, un dels dos vaixells de més capacitat de Salvament Marítim es dirigeix cap a la capital catalana des de Cartagena i arribarà al voltant de les vuit del vespre. També, s'hi afegirà un robot submarí, amb seu a la Corunya i que es troba de camí, segons han explicat fonts de Salvament Marítim. Mentrestant, s’investiguen les causes de l’accident, que també va causar dos ferits lleus tripulants del vaixell pesquer.

El sinistre es va produir al voltant d’un quart i mig de quatre de la tarda quan el mercant rus MID Volga 2 va envestir El Fairell, un pesquer de dimensions molt més reduïdes, que es va enfonsar en poca estona arran de l’impacte i es troba a més de 150 metres de profunditat. El mateix mercant va donar l’alerta i va rescatar dos dels tripulants d'El Fairell, mentre que els altres dos són els que es troben desapareguts. Es tracta d’un mariner de nacionalitat marroquina de 34 anys i un altre de nacionalitat senegalesa de 37.

L’embarcació de pesca tenia una eslora de 25 metres. Va ser construïda l’any 1999 i portava matrícula de Barcelona. El MID Volga 2, de 140 metres d’eslora, havia arribat al Port de Barcelona procedent de la ciutat russa de Yeysk i havia salpat amb destinació al port d’Alexandria, a Egipte.