Una tercera persona ha contret dengue a Espanya després que les anàlisis hagin confirmat el seu contagi. Es tracta d'una dona que presentava símptomes i esperava que es confirmés el seu diagnòstic després que dos familiars seus haguessin contret la malaltia a Espanya, han explicat fonts del ministeri de Sanitat.

Dels tres encomanats, dos d'ells resideixen habitualment en Múrcia i el tercer a la Comunitat de Madrid. Els tres familiars, que estan donats d'alta, van coincidir en municipis de la província de Cadis i de Múrcia durant el període en què podrien haver contret la infecció.

El dengue és una malaltia produïda per un virus (flavivirus), que generalment té una clínica lleu i que es transmet per la picadura de mosquits infectats, no de persona a persona. L'únic vector que pot transmetre el virus a Espanya és l'Aedes albopictus (mosquit tigre) que està molt estès al país, especialment al litoral mediterrani.

Bon estat de salut

El Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carles III va confirmar el passat dia 4 dos casos d'infecció per virus dengue en adults residents en Espanya que no havien viatjat a zones de risc i avui s'ha confirmat el tercer cas. Les tres persones que van començar a patir símptomes durant la segona quinzena d'agost han evolucionat de forma favorable i "actualment presenten bon estat de salut".

Després de rebre la notificació dels casos, es va iniciar "de forma immediata" el seguiment dels casos en coordinació entre les tres comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat. Per a això es van investigar els casos detectats i possibles llocs d'exposició; es va fer l'estudi entomològic a les zones on es va poder produir la transmissió i es va procedir a efectuar les corresponents recomanacions per al control del mosquit en cas de ser detectat.

En països del nostre entorn, com ara França o Itàlia, també amb presència de mosquit tigre, s'han detectat en els últims anys de forma esporàdica casos de dengue autòcton i d'altres virus similars com el chikungunya, han informat les mateixes fonts.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat