El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal, Luis Argüello, ha assegurat aquest dissabte que en el debat sobre els abusos sexuals a l'Església molts sacerdots també són "víctimes" d'aquest "comportament execrable", ja que es "contamina" la visió que la societat té dels religiosos.

Moments abans de participar a Valladolid en el primer debat escolar 'Construyendo puentes', el també bisbe auxiliar en aquesta ciutat ha reconegut als mitjans d'informació que en aquest assumpte dels abusos a l'Església cal traçar "diverses línies vermelles".

La primera, el "respecte total a les víctimes". Per això ha instat l'Església a "acollir" la situació de totes aquestes persones i ha apel·lat a la necessitat de "transformar la cultura de la indiferència" i la que "els draps bruts es renten a casa".

De la mateixa manera, Argüello ha defensat que és essencial situar el context d'aquests fets tan "greus" dins "dels problemes de la nostra societat". Per aquesta raó, el portaveu de la Conferència Episcopal ha afirmat que en aquest debat hi ha altres víctimes, com els "tantíssims sacerdots que tenen un comportament irreprotxable" al servei dels altres en les seves comunitats cristianes i són víctimes de veure "com s'encomana aquest comportament execrable d'algunes persones" a la "visió general" de la societat.

Aquesta és una "contaminació" que acaba afectant una "vida de servei i lliurament als altres" de "tantíssims homes i dones consagrats", ha afirmat el bisbe Argüello.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat