L’Audiència de Barcelona ha condemnat a vint anys de presó a cada un dels tres acusats de violar per torns una noia en sortir d’una discoteca de Molins de Rei, el 19 de maig  de 2018, i dur-la  en cotxe un descampat  de Sant Boi, on  després d'agredir-la sexualment van abandonar-la. El tribunal absol un dels processats del delicte de revelació de secrets per haver enregistrat la noia mig nua, en considerar que la versió dels testimonis és contradictòria i no  queda clar a difusió de les imatges a tercers. Un dels acusats té actualment 26 anys i els altres dos, 23.

En concret, el tribunal els imposa vuit anys de presó com a autors d'una agressió sexuals i sis anys més com a cooperadors per cada una de les  altres dues agressions sexuals ( és a dir 12 anys). La sala manté la indemnització  per a la víctima sol·licitada per la fiscalia: 45.000 euros per danys morals i 360 euros per les lesions patides. La fiscalia  demanava 46 anys de presó per a un dels acusats, per també haver enregistrat la víctima, i 43 anys per als altres dos.  La sentència no és ferma i es pot presentar recurs d'apel·lació al TSJC.

En la sentència,  la secció sisena sosté que “el relat de la víctima en el judici va resultar creïble en el nucli dels fets denunciats”. Hi afegeix  que hi ha “un signe d'insinceritat en un aspecte perifèric, com és el color del cotxe”, dels  tres acusats  i altres dues persones amb qui va marxar la noia i que ella va confondre i dubtar, fet  amb el qual les defenses van intentar desacreditar la víctima. El consum d’alcohol i drogues pot crear aquestes imprecisions, segons estudis, exposa el tribunal, per justificar el titubeig de la víctima. A més, hi precisa que “hi ha elements objectius” que confirmen la versió de la denunciant “que va ser obligada a realitzar actes sexuals contra la seva voluntat i desmenteix la versió exculpatòria dels acusats”. El principal motiu objectiu és que es van trobar restes biològiques dels acusats en la boca i  la roba de la víctima. També que tenia ferides  al cap, compatible amb què la van estirar els cabells,  com va relatar. El fet que la posessin o no dins del maleter, com ella va assegurar,  el tribunal hi treu valor en assegurar que “no forma part de l’acusació” i que podria ser la seva sensació d'estar "tancada" amb els agressors al cotxe.

 

Arguments contradictoris

En el judici, els tres processats van admetre haver mantingut relacions sexuals amb la noia perquè van trobar restes biològiques seves, però van assegurar que eren relacions consentides. La víctima ho va negar i va descriure que va ser vexada i humiliada, i sola va anar caminant fins a l’estació de tren de Sant  Boi, on la va atendre una vigilant.  La víctima també va assegurar que els acusats li deien que "no es resistís tant, que les altres no ho feien". Els forenses van detallar que la noia tenia hematomes en els braços i li  havien arrencat una arracada. Un dels acusats guardava en el seu mòbil fotos de la noia agafada pel coll  dins del cotxe d'ells, i els Mossos també van recuperar converses en què explicaven i celebraven el que havien fet. Inicialment, es van detenir fins a sis sospitosos de l'agressió sexuals.

A més de la condemna de vint anys de presó, l'Audiència de Barcelona imposa als tres acusats  que un cop complerta la pena, tinguin   cinc anys de llibertat vigilada a més de no poder-se apropar a la víctima.

 

Foto principal: Façana del Palau de Justícia, seu de l'Audiència de Barcelona / EP