Un tribunal militar ha condemnat a sis mesos de presó un soldat de la Legió de la base Álvarez de Sotomayor a Viator (Almeria) que va protagonitzar un incident en un pub de la capital amb un superior després que aquest es negués a donar-li la mà i l'instés a "guardar les maneres tractant-li de vostè".

El soldat, que va reconèixer els fets en l'acte de judici i va mostrar conformitat amb la pena interessada pel fiscal, ha estat condemnat per un delicte d'insult a superior en la modalitat de maltractament d'obra encara que el tribunal acorda suspendre per dos anys l'execució de la pena privativa de llibertat a condició que no delinqueixi en aquell període.

Segons recull la sentència, el legionari, de 29 anys i natural de Màlaga, es va apropar a les 05,00 hores del 3 d'abril del 2016 a un capità segon quan aquest es trobava al costat de dos tinents en un conegut local de copes de la capital d'Almeria. En arribar a la seva altura, es va dirigir a ell "tutejant-lo, agafant-lo pel braç i cridant-lo pel seu nom de pila, per a, a continuació, estendre-li la mà a tall de salutació".

Llavors, el superior li va respondre dient-li "que se li adrecés de vostè i que mantingués les bones formes", malgrat la qual cosa va procedir "l'inferior a allargar-li de nou la mà, i el superior l'hi va negar novament".

Això va motivar que el legionari li cridés: "M'estàs negant la mà" i a continuació va donar-li "una empenta al pit, a conseqüència de la qual va retrocedir uns passos cap enrere". En aquell moment va intervenir el personal de seguretat del local i va conduir el soldat a la sortida.

Poc després que el legionari abandonés el local, van marxar també els tres oficials, que al carrer van ser vistos per l'acusat, qui es va dirigir a crits al capità segon dient-li: "Segon, vine cap aquí, no tens ous", però "l'oficial en va fer cas omís i va marxar en una altra direcció".