La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha convocat un concurs que repta els seus estudiants de doctorat a exposar la seva tesi en un temps rècord de quatre minuts. Es tracta de la primer edició del concurs "La teva tesi en 4 minuts", que tindrà lloc aquest divendres 20 d'abril en un acte obert al públic a la Masia Torre dels Frares de Vic en què participaran quinze estudiants dels set programes de doctorat que ofereix la UVic-UCC.

Els programes de doctorat de la UVic-UCC són Bioinformàtica; Ciències Experimentals i Tecnologies; Atencions Integrals i Serveis de Salut; Dret, Economia i Empresa; Estudis de Gènere: Cultura, Societat i Polítiques; Innovació i Intervenció Educatives; i Traducció, Gènere i Estudis Culturals.

Al marge del contingut de la investigació i dels resultats obtinguts, el jurat, format per investigadors, comunicadors i divulgadors científics, valorarà la capacitat de síntesis i l'estructuració de la presentació de cada candidat per determinar si és capaç de comunicar idees complexes de manera coherent, sintètica, ordenada. També es puntuaran les habilitats comunicatives verbals i no verbals de cada doctorand a partir de criteris prèviament establerts.

El premi consistirà en la matrícula gratuïta en el programa de doctorat per a l'any vinent o la taxa gratuïta de la matrícula de la defensa de la tesi, si es tracta d'un doctorand d'últim curs. El guanyador representarà la UVic-UCC en el concurs "Tesis en 4 minuts", en què participaran totes les universitats catalanes, i que organitzen el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).