Més d'un centenar d'usuaris de tren de mitjana distància s'han manifestat aquest diumenge davant l'estació de tren de Tarragona per exigir un servei ferroviari "digne". Convocats per la plataforma Dignitat a les Vies, s'han concentrat per denunciar els retards constants en aquestes línies i les condicions en què viatgen diàriament per arribar a Barcelona. Una de les portaveus de l'entitat, Anna Gómez, ha advertit que a partir de setembre poden augmentar les complicacions durant aquests trajectes amb l'inici de les obres del corredor del Mediterrani i ha demanat "solucions" per no "sentir que són ciutadans de segona per no viure a la capital". "Som molts i estem molt cansats del maltractament que rebem diàriament per part de Renfe, Rodalies i Adif. Això s'ha d'acabar", ha insistit la plataforma Dignitat a les Vies.

L'entitat vol que es posi fi a aquesta problemàtica tan habitual en el servei ferroviari regional i, per això, ha explicat que ja s'ha reunit amb dos partits polítics, i no descarta conversar amb més. De fet, alguns representants d'En Comú Podem, ERC i Junts per Tarragona s'han sumat a la protesta d'aquest diumenge.

Més enllà de la "normalització dels retards" dels trens, els viatgers han assenyalat les condicions amb què viatgen fins a Barcelona, en combois amb aforaments "sobrepassats" i sense el manteniment "apropiat", així com la manca d'informació quan hi ha incidències, segons informa l'ACN. Davant d'això, passatgers habituals de les línies de mitjana distància s'han plantat aquest diumenge al migdia al davant de l'estació de tren de Tarragona en la primera acció de la plataforma Dignitat a les Vies, que ja té una quarantena de membres actius. La protesta ha reunit usuaris del servei ferroviari del Camp de Tarragona, però també de les Terres de l'Ebre i el Garraf, englobant viatgers habituals de les línies R2 sud, R14, R15, R16 i R17. Aquesta ha estat la primera manifestació convocada, però els organitzadors ja han advertit que preveuen fer més mobilitzacions per denunciar el malestar dels usuaris del tren. 

Precisament, la setmana passada, amb l'operació tornada de Setmana Santa, es va evidenciar l'enuig dels usuaris de Renfe amb el servei, dia que es van registrar grans aglomeracions, sobretot en les línies costaneres. En algunes estacions, els usuaris no van ni poder accedir als vagons a causa de l'apilotament a l'interior davant la manca de previsió del servei ferroviari que, tot i saber que cada any en aquestes dates es produeixen grans aglomeracions, no va augmentar la freqüència per evitar repetir la imatge.

Les reivindicacions de la plataforma

Per posar fi a la problemàtica, Dignitat a les Vies ha reclamat una millora del servei ferroviari, amb el compliment dels horaris marcats i l'augment de les freqüències dels trens en hores punta. Una demanda que ja han compartit amb alguns grups polítics, dels quals asseguren que n'han rebut una "bona disposició".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!