Oficialment, ja estem en plena tardor. Ara, tots concentrats de nou a les oficines (amb distància) o bé fent teletreball, lluny queden els dies de platja, sopars a la fresca i converses que s'allarguen. O potser no tan lluny. Popularment, sempre s'ha associat l'estiu amb el descans, alegria i per què no, un amor fugaç. De fet, per al 63% dels solters de més de 50 anys aquests dies de sol i calor són els ideals per conèixer a algú, segons un estudi elaborat per Kantar TNS per a l'aplicació de cites per a solters de més de 50 anys Ourtime.

Estiu, relax, aventures... i en molts casos també una data de caducitat. Tot i que el 86% dels baby boomers considera que un amor d'estiu pot convertir-se en una relació llarga i de fet, per al 53% d'aquests, les noves tecnologies fan que tenir relacions a distància sigui més fàcil.

amor per hores unsplash

Amor per hores, amor caduc? / Unsplash

Consells per mantenir viu l'amor (d'estiu)

Malgrat tot, hi ha una sèrie de consells que podrien fer que l'amor d'estiu, normalment condemnat a morir, tingui una vida més llarga. Tal com assenyalen a Ourtime, per tal de mantenir la il·lusió i no desesperar-se per la distància pot ajudar el fet d'establir coses per fer junts, definir dates per tornar-se a trobar. També és una opció la de sincronitzar tempos i disponibilitat per trobar el moment idoni per dedicar temps a conversar i compartir el dia a dia. 

Expressar les emocions i les expectatives pot ser una bona cosa per fer entendre a l'altre, o com a mínim intentar-ho, quines són les intencions i on es va. En una relació, la sinceritat és quelcom indispensable, sobretot, en el cas d'una relació a distància o en relacions en que es fa impossible estar junts físicament tot sovint. 

El coronavirus ens ha posat de manifest tot un seguit de coses que poden fer-se a distància. Mirar una pel·lícula, quedar per sopar, fer una videotrucada i compartir moments agradables o fins i tot, llegir-se un conte. I tan important és això, com respectar el temps de l'altre. Deixar una mica d'espai perquè cada u pugui fer les seves coses i sense atabalar-se, són algunes de les claus per tenir una relació sana, recorden des d'Ourtime. 

Visualitzar i conversar sobre un futur junts també permetrà que la distància sigui entesa com una qüestió circumstancial i no permanent. A més, també detallen que és important no descuidar ni el sexe ni la intimitat dins la parella. Així, en el cas d'una relació a distància posen èmfasi en el sexting, videotrucades i apps de jocs com a grans aliats en mantenir la flama.