La manca de consens ha obligat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau a retirar per segona vegada d’un plenari el contracte del servei de recollida de residus de la ciutat. Es tracta de la licitació més important del consistori, tant per la seva durada, de com a mínim 8 anys més dos prorrogables, com per la seva adjudicació, de 307 milions d’euros anuals, el que representa un 10% dels pressupost.

El mes d’abril aquest punt ja es va dur al ple municipal però a instàncies del PDeCAT es va decidir ajornar la votació i donar a les formacions dos mesos més per negociar. Ara, fonts properes al Grup Demòcrata asseguren que no hi ha hagut converses prèvies i que el punt s’ha inclòs dins l’ordre del dia sense negociació prèvia.

Contenidors amb sensors

El contracte, que té un valor de més de 3.200 milions d’euros, preveu substituir els 26 mil contenidors existents per altres de nous que inclouran sensors. Aquest sistema permetrà detectar quan estan plens els contenidors, i per tant optimitzar rutes, i bonificar, en un futur, els qui ho facin bé.