"Un arbitratge obligatori seria un fracàs i no és desitjable però tan de bo s'arribi a un acord perquè aquesta situació no es pot allargar". Així ho ha assegurat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després de reunir-se amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i fent referència al procés de negociació entre els treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat i l'empresa, Eulen. 

De la Serna ha anunciat aquest divendres la possibilitat de portar a terme un "arbitratge obligatori que garanteixi la fi del conflicte" i porti a desconvocar la vaga indefinida que està programada pel dia 14 d'agost. Posteriorment a aquest anunci, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha recordat que la Generalitat ha fet un requeriment perquè es torni a reunir l'assemblea per votar la proposta de la Generalitat. "Si no s'accepta, s'obrirà la porta a un arbitratge obligatori", ha assegurat. 

Colau, per la seva banda, ha destacat que arribar a aquest punt seria un "fracàs", però ha assegurat que la situació a l'aeroport "és insostenible". És per aquest motiu que l'alcaldessa ha fet una crida als treballadors a "la responsabilitat, a valorar les conquestes aconseguides" i ha celebrat la reunió dels treballadors per decidir si es convoca una nova assemblea. "És positiu portar a votació la proposta de mediació", ha assegurat l'alcaldessa.

Els treballadors d'Eulen van rebutjar aquest dijous la proposta de mediació de la Generalitat després de presentar altres opciones que no havien estat abans en la taula de negociació. "L'ideal és que es pugui resoldre el conflicte abans del dilluns i per la via de l'acord", ha manifestat Colau.