L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau se suma a la vaga feminista del 8 de març. Ho fa conjuntament amb la resta de regidores i comissionades del consistori que no faran cap acte públic aquell dia i que assistiran a la manifestació de dijous a la tarda (18:30h). La vaga de Colau i les regidores serà de tot el dia i no només de torns de dues hores, tal com proposen els sindicats. L'alcaldessa ha remarcat que sobren els motius per secundar l'aturada, i que se suma a ella per "donar la màxima força a la convocatòria" i visibilitzar-la. També, per les dones que per les seves condicions laborals i personals "no poden secundar-la".

L'alcaldessa ha lamentat que les dones segueixen patint la bretxa salarial i que part del seu treball, el de les cures, "no està reconegut". Sense aquesta feina, ha dit, "el món s'aturaria". Ha celebrat que existeixi "un moviment feminista renovat" que suma cada dia a més dones però també a més homes.

Donaran el sou

L'alcaldessa ha recordat que "no està previst" que els càrrecs electes puguin sumar-se a una vaga, però ha afegit que totes les dones de l'equip municipal ho faran "igualment" i renunciaran a la part del sou que els pertoca. Els diners els donaran a les organitzadores del moviment. 

I els homes, què faran? 

Els regidors de l'equip de govern tampoc participaran en actes públics per solidaritzar-se amb la vaga, tot i que ha recordat que "som les dones les que parem, ens movilitzem i agafem la paraula i el protagonisme". Segons Colau la resta d'homes del consistori faràn el què vulguin.  

Serveis mínims

L'Ajuntament de Barcelona garanteix el dret a vaga dels serveis municipals i en cas que sigui necessari, assegurarà els serveis mínims. 

Durant aquest dijous 8 de març es penjarà una pancarta a la façana del consistori en què s'explicarà que l'Ajuntament dona suport a l'aturada feminista.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat