Per fi, la tercera és la bona i el 'Miura 1', el coet dissenyat per l'empresa alacantina PLD Space, i batejat així per la ramaderia brava i com a símbol de marca Espanya, s'ha convertit aquesta matinada en el primer coet privat 100% espanyol que ha arribat a l'espai. El 'Miura 1' s'ha enlairat des de la base militar de Médano del Loro, a Moguer (Huelva) al voltant de les 2:19 hores d'aquest dissabte, després de dos intents fallits. El passat 31 de maig quan la missió es va haver d'avortar a la fase final per les fortes ratxes de vent en altura que no garantien la seguretat. El darrer fracàs va ser el 17 de junys quan es va produir un avortament automàtics 0,2 segons després de l'enlairament. Es tracta del primer coet privat que es llança a Europa i ha estat desenvolupat íntegrament a Espanya. 

Tercer intent del 'Miura 1'

La companyia va comunicar aquest divendres l'hora prevista per aquest intent, al voltant de les 7:00 hores, l'equip va començar amb les operacions per realitzar la càrrega i la preparació del vehicle per al vol; a les 15.00 hores es va procedir a col·locar el coet en vertical, continuant amb les operacions requerides. Ja de matinada ha arribat el moment crucial, és a dir, quan es comprova que els diferents subsistemes del coet, així com la base del llançament, i per últim, comprovar que la situació meteorològica és òptima, un problema al qual ja s'havien enfrontat. Finalment, s'ha rebut la llum verda de tots els subsistemes i fins i tot s'ha arribat a realitzar el compte enrere al complet, produint-se el llançament a les 2:19 hores. Minuts més tard, a través de l'emissió en streaming, Sara Poveda, primera empleada de PLD Space; i Roberto Palacios, enginyer de sistemes de Miura 5 han confirmat emocionats l'èxit de la missió.

Després dels dos primers intents fallits, l'empresa no havia pogut tornar a intentar el vol per l'obligat compliment de la normativa vigent de prevenció d'incendis, les altes temperatures en aquesta època de l'any i la coordinació amb la Guàrdia Civil per a garantir la zona de seguretat. Amb tot, l'equip ha aprofitat aquests últims mesos per analitzar el succeït en el primer llançament i realitzar totes les verificacions necessàries per "garantir al màxim l'èxit del vol". Aquest primer vol del 'Miura 1' posa fi al treball començat l'any 2011 a Elx pels enginyers Raúl Torres i Raúl Verdú amb 3.000 euros, que en més d'una dècada s'ha convertit en tres seus i més de 130 empleats, que té com a objectiu principal comprovar el funcionament de tecnologies clau en vol. 

Objectiu: recopilar informació per construir el 'Miura 5'

L'objectiu del 'Miura 1' és recopilar tota la informació possible sobre els aspectes de disseny, processos i tecnologia, que posteriorment s'utilitzaran per a la construcció del 'Miura 5'—un coet suborbital reutilitzable que es pretén llançar en 2025 des de la Guaiana Francesa—, que ja s'està desenvolupant. Un cop completi la missió, un equip de PLD Space recollirà el coet a l'oceà Atlàntic. A més, la missió possibilitarà a l'Institut de Recerca ZARM estudiar condicions de microgravetat recopilant informació necessària per fer experiments científics en futurs vols suborbitals.