Els carrers de Barcelona han estat aquest dissabte a la tarda l’escenari de protesta contra el racisme i Vox. La marxa antifeixista convocada per més de 200 entitats ha arrencat passats dos quarts de sis al passeig de Gràcia amb el carrer del Rosselló i ha acabat a la confluència amb la Gran Via, on hi ha hagut els parlaments finals.

manifestacio anti vox antiracista antifeixista barcelona - bona qualitat- Carles Palacio

En un ambient festiu, unes 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han caminat pels carrers de Barcelona amb clams i proclames contra el feixisme i el racisme, contra Vox i contra la llei d’estrangeria.

En l’acte final s’hi ha llegit un manifest en què s’ha subratllat que el creixement de l'extrema dreta és una realitat i cal fer-hi front. "Lluitem de forma conjunta i global contra l'extrema dreta", ha dit Hind Rhora, ex-MENA. "Ens defensem contra Vox i contra qui defensa les mateixes polítiques", ha afegit.

manifestacio anti vox antiracista antifeixista barcelona - bona qualitat- Carles Palacio

"Aquesta manifestació representa l'inici d'una gran campanya als carrers contra Vox", ha dit Marina Morante, de l'organització, per explicar la campanya Stop Vox. "Ni un mil·límetre als discursos de l'odi", ha dit encara, i ha afegit: “Farem que, efectivament, no passin”.

Els parlaments s’han fet entre crits de “No passaran” i “Ens toquen a una, ens toquen a totes” i s’ha acabat amb les cançons Ni un paso atrás i Bella, ciao, interpretades pels Iaioflautes i el Cor de dones.

manifestacio anti vox antiracista antifeixista barcelona - bona qualitat- Carles Palacio

La marxa, que ha avançat sota el lema Stop Vox, ha estat, segons els organitzadors, una crítica directa a l’augment del feixisme i el racisme representat per aquesta formació política, que per la seva banda ha convocat una altra manifestació a Barcelona per a dissabte vinent, 30 de març.