Un local de cervesa artesanal de Barcelona ha posat a la venda "AM ABLE", la nova cervesa solidària creada amb la finalitat de recaptar fons perquè l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) de Girona pugui seguir amb les seves investigacions sobre l'autisme i la discapacitat intel·lectual.

Segons ha informat en un comunicat el local Conesa Beer, les companyies de cervesa l'Espiga, de l'Alt Penedès, i la valenciana Zeta Beer han elaborat aquesta cervesa, el nom de la qual, "AM ABLE", es pot llegir en català, castellà i anglès. Tot i que en català i en castellà el significat de la paraula és "amable", en anglès vol dir "sóc capaç" i també es refereix a la campanya 'I AM', usada en alguns països per visualitzar l'autisme.

El cap de Servei de Discapacitat Intel·lectual i Salut Mental de l'IAS, Ramon Novell, i el coordinador de Programes de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, Jordi Cid, han mostrat la seva "gratitud" per aquesta iniciativa. Cid ha destacat que "no hi ha accions solidàries com aquesta en el camp de l'autisme i ajudarà molt a fer recerca".

Novell ha assegurat que l'autisme no és una cosa minoritària perquè a Catalunya "una de cada cent persones pateix autisme", xifra que permet deduir la gran diversitat de perfils del Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA).

Els TEA comprenen un grup de trastorns de neurodesenvolupament en les primeres etapes de la vida i es caracteritzen per tenir un interès tancat en un camp de temes molt específic i per una evolució poc usual de les relacions i de la comunicació social. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat