Centenars d'usuaris a Twitter han demanat al Vila-real CF tuitejar i fer els anuncis per megafonia de l'estadi en català, i segons ells mateixos, després de fer la demanda, el club valencià ha optat per bloquejar-los i no permetre l'accés als seus comptes oficials.

Molts usuaris han reclamat la utilització del valencià com a llengua vehicular a les webs oficials del Vila-real CF, ja que han assegurat que la majoria d’aficionats de la Plana Baixa parlen aquesta llengua.

Els usuaris van començar la campanya a les xarxes #VilarealEnValencià, després d’observar que en el darrer derbi entre el Vila-real i el València, la megafonia va dirigir-se al públic en tot moment en castellà. Molts usuaris van demanar al club fer-ho en català, i segons apunten, el club va optar per bloquejar-los a les xarxes socials.

Després d’aquesta campanya, Acció Cultural al País Valencià ha detallat que realitzarà una campanya perquè el valencià sigui la llengua vehicular i d’ús en el club de futbol. Algunes formacions polítiques també s’han queixat per aquest fet.

Plataforma per la Llengua ja ha dit que estudiarà el cas.

Fins i tot, alguns usuaris ja demanen canviar el nom del camp i triar-ne un propi en català. Fa algunes setmanes, l’estadi va canviar el nom de El Madrigal a Estadio de La Cerámica.