Diversos CDR, juntament amb l'entitat impulsada per exdirigents de l’ANC, Catalans per la independència, han desplegat una bandera negra gegant a la plaça Major de Vic (Osona). 

Tot i que la intenció inicial era desplegar una estelada de grans dimensions, aquesta no va poder arribar a Vic per dificultats logístiques, segons ha declarat el CDR de Vic al seu perfil de Twitter. 

En un manifest del CDR de Vic compartit a Twitter han explicat que "aquesta bandera amb la creu de Santa Eulàlia estesa avui aquí a la plaça és un exemple de lluita compartida, en aquest cas amb Catalans per la Independència de Cardona, Motards Independentistes i altres CDR locals i territorials". 

També s'han pogut veure estelades i pancartes amb la imatge dels polítics a l'exili i els presos polítics.

BANDERA NEGRA CDR VIC / @CDRepublicaVicImatge durant el desplegament de la bandera negra a Vic / @CDRepublicaVic 

La bandera negra catalana

La bandera negra catalana va ser dissenyada per la fundació Reeixida el 2008 i significa "no rendició". Aquest significat prové de la seva contraposició històrica a la bandera blanca, símbol  de rendició. 

La bandera commemora el tricentenari de la guerra de Successió. Durant el setge barceloní del 1714 es van hissar banderes negres a la ciutat comtal com a símbol de resistència.

No va ser fins al juliol de 2014 que es va redissenyar, es va afegir una estrella blanca i la creu de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona.

 

Imatge principal, bandera negra a Vic / @CATxIND