L'antiga Convergència ha declarat avui en el judici del cas del Palau de la Música. Ho ha fet com a responsable civil a títol lucratiu. El partit té embargats 6,6 milions d'euros que correspondrien a les comissions que s'haurien ingressat via la fundació Trias Fargas i el Palau de la Música. Comissions del 2,5% per adjudicar obra pública a empreses com Ferrovial.

Francesc Sánchez és qui ha hagut de declarar com a representant legal de CDC. S'ha agafat al diagnòstic del Tribunal de Comptes, que no ha trobat "res estrany en els comptes".

"Moltes feines de les que s'havien de fer a la Fundació les assumirà el partit des del punt de vista comptable", ha exposat el representant legal de l'antiga Convergència.

Sobre els ingressos que correspondrien a les comissions, i a preguntes del fiscal, Francesc Sánchez ha dit que la xifra que es rebia era l'habitual: "No és extremadament rellevant en aquesta època".

Per la qual cosa, el fiscal, Emilio Sánchez Ulled, ha volgut insistir:

Fiscal: Una miqueteta sí, no?

Francesc Sánchez: Normal. Eren empreses que treballaven per a CDC, era habitual que empreses que treballaven per al partit ajudessin el partit.

Sánchez també ha explicat que el Tribunal de Comptes va requerir saber el flux econòmic i així se'l va informar. 

Durant l'interrogatori curt i ràpid al representant legal de CDC, Francesc Sánchez, ha explicat l'estructura de l'antiga fundació Trias Fargas. "Hi havia moltes despeses que necessitava cobrir Capdem", ha explicat, i ha afegit "que la majoria de gent que hi havia es dedicava a pensar i idear nous programes polítics". "No passaven de 10 a 12 persones" els treballadors de la fundació. "Hi havia un director de la fundació, personal propi de l’empresa i un personal que treballava en funció dels projectes", ha exposat.

La funció de la fundació de CDC era, segons Sánchez, "aconseguir talent des del punt de vista polític, innovar i atraure gent" que no volia estar directament implicada en el partit però sí vinculada a CDC.

Com a acusat pel Palau i com a imputat pel 3%

Francesc Sánchez ha comparegut com a representant legal de CDC i amb el mateix tractament que un acusat. I tot i que està imputat en el cas del 3% que s'investiga al Vendrell, just només començar la seva declaració ha dit que no sap quina és la seva situació respecte a aquest cas. Sánchez el va detenir la Guàrdia Civil i li va prendre declaració. Està pendent que el citi el jutge.