El nombre de viatgers en autobús urbà va retrocedir un 1,6% a Catalunya durant el maig en relació al mateix mes de l'any passat, fins als 27,6 milions de persones, segons dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Pel que fa a l'acumulat de l'any, però, es va registrar un increment de l'1,2% respecte els primers cinc mesos del 2017. A Barcelona i la seva àrea metropolitana, el bus urbà va transportar 19,8 milions de persones, un 2,5% menys, mentre que el metro va créixer un 2,5%, fins als 36,7 milions de passatgers.

 bus urbà acn

Una usuària del bus urbà de Tortosa / ACN

Segons les dades acumulades de l'any, els creixements es van situar en un 0,9% i un 2%, respectivament.

El transport amb metro augmenta a l'Estat

A l'estat espanyol, més de 449 milions de passatgers van utilitzar el transport públic al maig, el que representa un augment de l'1,8% respecte el maig del 2017. El transport urbà va pujar un 1,3% en la seva taxa anual i l'interurbà un 2,5%.

En especial, va destacar l'augment del 12,1% en el transport aeri. La taxa de variació de la xifra de passatgers del transport públic del mes de maig respecte l'abril és del 5%.

El transport urbà es va utilitzar per és de 271,6 milions de viatgers al maig, un 1,3% més que en el mateix mes del 2017. El transport per metro va augmentar un 3,6% i en bus va caure un 0,3% respecte el maig de l'any passat.