L'Ajuntament de Barcelona ha obert aquest 2 d'abril les inscripcions per als casals d'estiu 2024, amb una àmplia oferta d'activitats per als infants. Així, ja pots reservar una de les places perquè els teus fills gaudeixin d'alguna de les propostes per a nens i adolescents de fins a 17 anys. A continuació, t'expliquem com es fa la inscripció als casals d'estiu de Barcelona 2024, les beques de l'ajuntament que hi ha disponibles i com sol·licitar-les, així com tots els terminis per fer els tràmits.

Activitats dels casals d'estiu a Barcelona 2024

L'Ajuntament de Barcelona ofereix un total de 1.089 activitats per als infants de fins a 17 anys durant les vacances d'estiu 2024. En total, hi ha disponibles més de 360.000 places per apuntar-se a activitats de tota mena. Des de propostes de lleure, fins a esportives, passant per activitats en família. També hi ha disponibles cursos formatius de tecnologia, d'arts plàstiques i escèniques, d'imatge i d'altres disciplines, com cuina o periodisme. Per tant, l'oferta és àmplia i adaptada a tots els gustos i necessitats perquè els més petits gaudeixin al màxim. Aquí pots consultar totes les activitats dels casals d'estiu a Barcelona 2024

En el cas d'infants i joves amb discapacitat, poden participar-hi fins als 19 anys (si es fa una activitat ordinària) o fins als 21 anys (si es du a terme una activitat adaptada).

Com i quan fer la inscripció per als casals d'estiu a Barcelona 2024?

Les inscripcions per als casals d'estiu a Barcelona s'han obert el 2 d'abril a les 9.00 hores, encara que algunes entitats poden escollir si iniciar els tràmits més endavant. La pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona indica les dates i terminis per fer la inscripció. Per apuntar un infant a una activitat, caldrà posar-se en contacte amb l'organitzadora, encara que la majoria ofereix la possibilitat de fer una preinscripció en línia. Es pot inscriure als infants a tantes activitats com es vulgui, però només es pot demanar subvenció per a una activitat per nen o nena. 

Casals d'estiu a Barcelona 2024: preus i beques

Pel que fa al preu, aquest varia segons l'activitat escollida. N'hi ha 12 que costen d'un a euro a 30, mentre que 332 activitats tenen un preu de 30 a 60 euros. Però on hi ha més opcions és al barem de més de 60 euros, amb un total de 745 activitats. El pagament es pot fraccionar, de manera que els usuaris abonin com a màxim el 50 % de l’import total en el moment de formalitzar la inscripció i la resta quan l’entitat ho determini, sempre abans que comenci l’activitat. 

Recorda que l'Ajuntament de Barcelona també ofereix beques per als casals d'estiu 2024. El procés per sol·licitar-les es fa a través d’un tràmit telemàtic a l'Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona, sempre que disposis d'un certificat digital tipus idCAT Mòbil o superior. En cas que no tingueu cap altre certificat digital, podeu adreçar-vos a una d’aquestes oficines d’atenció ciutadana, amb cita prèvia trucant al 010 (telèfon gratuït). Per demanar una subvenció, necessites la següent documentació:

  • El número IDALU de l’infant beneficiar, que te'l pot facilitar l'escola o centre educatiu.
  • El codi de l’activitat per la qual se sol·licita la beca. 
  • Els ingressos nets anuals de l’any 2022 de la persona sol·licitant i, en cas que n'hi hagi, del cònjuge i els fills/es majors de 18 anys.

Les subvencions s'adjudicaran segons la renda per membre de la unitat de convivència d’acord amb aquests trams:

  • De 0 a 7.000,00 €: subvenció fins al 90%
  • De 7.000,01 € a 9.000,00 €: subvenció fins al 60%
  • De 9.000,01 € a 10.000,00 €: subvenció fins al 30%
  • Més de 10.000,00 €: sense subvenció

Les activitats dels casals d'estiu que es duen a terme a Barcelona se subvencionaran amb un màxim de 10 dies per infant, a excepció dels bressols d’estiu i les activitats adaptades sense pernoctació, que se subvencionaran amb un màxim de 14 dies per infant. Pel que fa a propostes com campaments, rutes o colònies que tenen lloc fora de la ciutat, també se subvencionaran amb un màxim de 14 dies per infant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!