El jutge de l'Audiència Nacional que investiga a l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales per delictes d'agressió sexual i coaccions a la jugadora Jenni Hermoso escolta aquest dilluns la versió de tres de les seves companyes a la Selecció: Alèxia Putellas, Misa Rodríguez i Irene Paredes. Les tres internacionals compareixen aquest matí davant de l'Audiència Nacional per declarar com a testimonis sobre el petó a la boca que Rubiales va donar a Jenni Hermoso després de la victòria al Mundial d'Austràlia el passat 20 d'agost i les pressions que la futbolista denuncia haver patit després perquè ho justifiqués públicament.

Seran preguntades, previsiblement, pel viatge a Eivissa realitzat després del Mundial, en el qual també s'enquadren les pressions. A més, dues d'elles, Alèxia i Misa, seguien a la fila la futbolista en el moment del lliurament de trofeus, quan es va produir el petó. Segons ha pogut saber El Nacional.cat aquest dilluns al matí, Putellas i Paredes declararan per videoconferència des d'un jutjat de Barcelona.

Un mes d'octubre enfeinat

El jutge Francisco de Jorge ha programat un degoteig de declaracions al llarg del mes d'octubre, que continuaran amb la compareixença dels altres tres investigats: l'exseleccionador femení Jorge Vilda i el director de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera, citats el 10 d'octubre; i el de la selecció masculina, Albert Luque, que declararà el dia 16. Quatre dies després, el jutge De Jorge continuarà sentint testimonis, en aquest cas els del seleccionador nacional de futbol, Luis de la Fuente; l'exdirector de Comunicació de la RFEF Pablo García-Cuervo, cessat divendres; i el subdirector d'aquest departament, Enrique Yunta.

Ja el dia 27 compareixeran com a testimonis el director de gabinet de Rubiales, José María Timón; el psicòleg de la selecció femenina, Javier López Vallejo, i el responsable de "compliance" (compliment normatiu) de la Federació, Javier Puyol. Prossegueix així la causa que va néixer després d'una querella de la Fiscalia contra Rubiales per delictes d'agressió sexual i coaccions, després que Jenni Hermoso formalitzés la seva denúncia contra l'expresident de la RFEF i reiterés que el petó no va ser consentit.

Rubiales no es pot acostar a Hermoso

El jutge de l'Audiència Nacional ha imposat a l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) la prohibició d'apropar-se a un radi de 200 metres a la jugadora Jennifer Hermoso, així com comunicar-s'hi durant la instrucció de la causa oberta pel petó forçat a la final del mundial femení. En la seva resolució, el magistrat va rebutjar la petició de la fiscalia d'imposar compareixences periòdiques davant el jutjat, així com la sol·licitud de l'advocada d'Hermoso d'embargar-li els béns de forma preventiva. El ministeri públic demanava també la prohibició d'apropar-se a la jugadora, però en un radi de 500 metres.