La jutgessa de Barcelona Silvia López Mejías, que investiga la presumpta malversació de fons públics i suborn a alts càrrecs d’Adif en licitacions d’obres de l’AVE, ha remès al jutge del Vendrell instructor del cas 3% de suposat pagament de comissions a CDC part de dos informes de la Guàrdia Civil on es recull l'entrega d’un sobre que un dels investigats pel cas Adif fa a la seu de l’extint partit el març del 2014.

Segons han avançat ‘El Periódico’ i ‘El País’, la jutgessa ho ha fet a petició del fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled, que creu que les converses i el contingut del seguiment a la persona que va entregar el sobre podria ser d'“interès” per a la causa del 3%.

A la petició s’especifica que els fets es refereixen a les activitats de l'empresa municipal Barcelona d'Infraestructures Municipals (BIMSA), escorcollada el 2 de febrer passat en el marc del cas 3%.

Cal recordar que el responsable en l'època de CiU de BIMSA era l'extinent d'alcalde d'Habitat Urbà Antoni Vives, que va ser detingut i després posat en llibertat en l’actuació policial del 2 de març, l’última que s’ha fet fins ara en el marc de la investigació pel cas 3%.