Continuen les accions contra el turisme massiu a Barcelona, aquest cop en forma de mural. A Vallcarca, concretament al carrer de la Farigola, prop del Parc Güell, ha aparegut un mural amb la silueta de dos turistes posant per a una fotografia, acompanyats de diversos missatges en anglès. El que més crida l'atenció és que en una de les siluetes hi ha pintada una diana amenaçadora al mig del cap. Els cartells turismofòbics no estan firmats.

Mural contra turisme Vallcarca

El dibuix d'aquesta paret ja fa temps que hi és, i de fet els turistes s'aturaven a fer-s'hi fotografies de record. Les dues siluetes i els missatges s'hi han afegit a posteriori i estan fets sobre paper d'embalar. Als escrits es pot llegir: "Soc un turista sense seny i consumista i estic destrossant la vida d'aquest barri, alimentant la gentrificació, provocant l'expulsió dels veïns i generant un gran impacte ecològic". 

Aquesta no és la primera vegada que el barri de Vallcarca es desperta amb pintades contra el turisme. El mes de maig passat s'hi van fer guixades amb lemes com "Gaudí t'odia", "El turisme us farà lliures" o "Per què l'anomenem temporada turística si no els podem disparar?" (en aquest últim cas el missatge també contenia el dibuix d'una diana amenaçant).