Els veïns del barri madrileny de Pacífic han iniciat una campanya de recollida de firmes, a través de la plataforma Change.org, per canviar el nom de l'avinguda de la Ciutat de Barcelona. Els veïns demanen retornar-li en nom original de 'Pacífic' pel seu origen franquista.

Segons la petició publicada a la plataforma, els habitants del barri madrileny de Pacífic han emprès aquesta campanya de recollida de signatures per canviar el nom de l'avinguda de la Ciutat de Barcelona per l'original, Pacífic. En la proposta, promoguda per Antonio Martínez, s'explica que el carrer era conegut originàriament com a carrer del Pacífic, i que va ser això el que va donar nom al barri.

"Llevat de casos especials, ha de prevaler i conservar el nom original dels nostres carrers i places. Crec que el nom actual no és just ni legítim i tampoc ho és que haguem de seguir vivint en un carrer el nom van canviar les autoritats d'una dictadura", assegura el promotor en la petició de signatures.

En aquest sentit, Martínez assegura també que després de la Guerra Civil, les autoritats franquistes van decidir canviar el seu nom i els "van imposar" un altre que, al seu parer, "no té res a veure amb l'original ni amb la resta de carrers del barri".

"Crec que aquest canvi de nom va ser il·legítim i que havent passat ja més de 40 anys del final de la dictadura dels ciutadans hauríem de tenir la capacitat de poder desfer aquest tipus de decisions", ha manifestat. Així mateix, a la carta aquest veí de Pacífic pretén que al seu barri es recuperi "el valor i la història", i que els que viuen en aquest carrer tornin a tenir "un nom legítim" que puguin escriure "amb orgull".

La petició que, de moment porta 79 firmes, serà lliurada a la Junta Municipal de Districte del Retiro de l'Ajuntament de Madrid.