S'apropa el Carnaval de Santa Cruz de Tenerife 2024, un esdeveniment festiu amb reconeixement internacional. I és que es tracta del segon carnaval més famós del món, només superat pel de Rio de Janeiro. Si vols conèixer tota la informació d'aquest cèlebre certamen, continua llegint perquè et portem tots els detalls de les dates, actuacions destacades i del programa d'aquest 2024. Descobreix tot el que has de saber de la Gala d'Elecció de la Reina del Carnaval, la Cavalcada d'Anunciació o la desfilada de l'Enterrament de la Sardina a Tenerife.

🥳 Carnaval 2024 a Catalunya: 9 rues que has de viure almenys un cop a la vida

🎉 Carnaval 2024 a Barcelona: dates, programa i totes les activitats
 

Carnaval de Tenerife 2024: quan és i què es fa 

Quan comença el Carnaval de Tenerife 2024? En el moment en què llegeixis aquest article, oficialment ja haurà començat: la seva inauguració va ser divendres 12 de gener. Tot i això, el plat fort del Carnestoltes serà dimecres 7 de febrer amb la Gala de les Reines. Des de llavors, hi ha una gran quantitat d'esdeveniments per a tothom. Més avall podràs descarregar el programa i el calendari complet, però en aquesta secció et destaquem algunes dates perquè ja puguis planificar.

 • Dimecres 7 de febrer de 2024: Gala d'elecció de la Reina del Carnaval
 • Divendres 9 de febrer de 2024: Cavalcada anunciadora
 • Diumenge 11 de febrer 2024: Carnaval de dia
 • Dilluns 12 de febrer de 2024: Dilluns de Carnaval
 • Dimecres 14 de febrer de 2024: Desfilada de l'Enterrament de la Sardina
 • Dissabte 17 de febrer de 2024: Carnaval de dia
 • Diumenge 18 de febrer de 2024: Fi de Festa

🎊 Dijous Gras 2024: quan és, què es menja i tradicions de Dijous Llarder
 

Carnaval de Tenerife 2024: programa i calendari en PDF 

Per no perdre't entre les activitats del Carnaval de Santa Cruz de Tenerife 2024, hauràs de consultar el seu programa o calendari, que pots descarregar en PDF des d'ElNacional.cat. El document comença amb la inauguració oficial del Carnestoltes divendres 12 de gener i acaba amb el Gran Final de Festes Carnaval 2024 el diumenge 18 de febrer. I entre aquestes dates clau podràs assistir a esdeveniments com la Gala de l'Elecció de la Reina (7 de febrer) o l'Enterrament de la Sardina (14 de febrer).

🍬 Carnaval de Sitges 2024: programa, rua i activitats de la tornada del Carnaval català per excel·lència
 

Reina del Carnaval de Tenerife 2024: quan s'escull la guanyadora

Més enllà de les rues i de les cavalcades, l'esdeveniment més destacat del Carnaval de Tenerife 2024 és la Gala d'Elecció de la Reina. O, més ben dit, de les reines. I és que hi ha tant un espectacle per elegir la Reina Infantil (el 2023, per exemple, hi van competir 13 aspirants) com un altre per escollir la Reina Adulta. En aquest últim cas, la Gala d'Elecció tindrà lloc dimecres 7 de febre. El 2023, la guanyadora i Reina Adulta va ser Adriana Peño Fumero, mentre que la Reina Infantil del Carnaval de Tenerife 2023 va ser Ione Díaz Serna. Per altra banda, i com és habitual, també hi haurà el tradicional homenatge amb magnificència a una Reina Gran, que aquest 2024 se celebrarà el dimecres 31 de gener a les 17.30 hores.

🎭 Dimecres de Cendra 2024: quan és i tot sobre l'enterrament de la sardina
 

Carnaval de Tenerife 2024: la cavalcada anunciadora

Després de la Gala d'Elecció de la Reina del Carnaval, el següent esdeveniment destacat és la Cavalcada Anunciadora, que tindrà lloc divendres 9 de febrer a les 20.00 hores. Més enllà d'anunciar les festes més importants del Carnaval de Santa Cruz de Tenerife, també s'anomena així perquè anuncia públicament qui és la Reina; aquesta presideix la Cavalcada i es converteix en una de les seves protagonistes indiscutibles. Les carrosses, cotxes, murgues, comparses i personatges de tota índole inunden els carrers principals de la ciutat, així que unir-se a la festa és pràcticament inevitable si estàs de visita per Tenerife.

Cavalcada Anunciadora Carnaval de Tenerife 2022 Ajuntament de Tenerife
Cavalcada Anunciadora del Carnaval de Tenerife 2022 / Foto: Ajuntament de Tenerife

📆 Quan és Carnestoltes 2024?: dates, calendari i on és festiu
 

Carnaval de Tenerife: dates senyalades

Al programa en PDF pots consultar totes les actuacions, així com les seves dates, horari i localització, a més dels artistes que passaran pel Carnaval de Tenerife 2024. A continuació, repassem els concerts del Carnaval de Tenerife principals considerant el calendari inicial de les festivitats illenques:

 • 3 de febrer a les 20.30 hores - Concert dels Fregolinos - Teatre Guimerá
 • 8 de febrer a les 20.30 hores - Concert de la Zarzuela del Círculo de Amistad XII de Enero - Teatro Guimerá
 • 10 de febrer a les 21.00 hores: Certamen de ritme i harmònica
 • 11 de febrer a les 11.00 hores: Actuació de la filharmònica NiFú-NiFá-Fregolinos
 • 13 de febrer a les 11.00 hores: Actuació de la filharmònica NiFú-NiFá-Fregolinos
 • 18 de febrer a les 11.00 hores - Actuació de la filharmònica NiFú-NiFá-Fregolinos
 • 18 de febrer a les 17.30 hores - Espectacles a les places del Príncipe i La Candelaria i la avinguda Francisco La Roche per la fi de la festa.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!