Sense donar gaires detalls, perquè hi ha secret de sumari, el comissionat Amadeu Recasens, responsable de la Guàrdia Urbana ha expressat la "immensa preocupació que hi ha per part del cos de Guàrdia Urbana amb aquests fets" i ha volgut "separar la imatge del cos d'uns fets puntuals".

Recasens ha tancat files amb la policia de Barcelona: "Si cada cop que passa una cosa, hem de sortir a defensar tot el cos, no hi estic disposat. El cos es defensa cada dia". També s'ha mostrat ferm a "buscar els culpables i castigar-los". I que no es pot barrejar el que el comissionat defineix com un cas aïllat amb el que són intervencions "molt bones que fan cada dia a la Guàrdia Urbana de Barcelona".

Els detinguts tenen un historial d'expedients i felicitacions que Amadeu Recasens no ha volgut desvelar. Hi ha una sanció pública per un judici de faltes, del policia detingut Alberto López per agredir un manter.

Recasens ha explicat, que com en qualsevol altre cas, s'obrirà un expedient disciplinari. 

Els mossos van detenir la parella del policia carbonitzat i el seu amant dissabte. Ahir es van fer els escorcolls als domicilis i demà els traslladaran al jutjat de Vilanova on se'ls prendrà declaració.

El cos de la víctima es va trobar dins un cotxe en flames, completament carbonitzat, el 4 de maig al pantà de Foix.