Cap vol cancel·lat a l'aeroport del Prat per la vaga de Ryanair, segons les dades del sindicat USO fins a les 19.00 hores. Després de les vuit cancel·lacions d'aquest dilluns, la sisena jornada de protesta dels tripulants de cabina de passatgers (TCP) de l'aerolínia irlandesa ha deixat aquest dimarts 61 retards a Barcelona: 31 en vols de sortida i 30 en arribades. Tampoc hi ha hagut cancel·lacions a l'aeroport de Girona, però sí que hi ha hagut set retards: en dos enlairaments i en cinc aterratges. A Reus no en consta cap, ni de vol cancel·lat ni de retard.

La manca d'afectació d'aquest dimarts contrasta amb la de dilluns, quan es van cancel·lar vuit vols: quatre de sortida i quatre d'arribada. Però als aeroports espanyols sí que s'han hagut de suspendre tres vols: un vol de València a Londres-Stansted, un altre de Madrid a Palma i un altre de Palma a Madrid. Cal sumar aquí 239 retards: 112 sortides i 127 arribades. Després de Barcelona, l'aeroport de Palma ha estat el més afectat (46 retards). Se situa per davant del de Madrid (30), Màlaga (26), Alacant (23), Eivissa (16), València (14), Santiago de Compostel·la (12), Girona (7) i Sevilla (4). Fonts del sindicat USO asseguren que la "limitada incidència" de la vaga d'aquest dimarts es deu a l'esquirolatge amb tripulacions portades de Portugal, el Regne Unit, Itàlia i França per suplir les qui volen exercir el seu dret a vaga.

Vaga de Ryanair al juliol

Els sindicats han criticat en les últimes hores la "indiferència" tant del Ministeri de Treball i Economia Social com del de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, cosa que els ha portat a sol·licitar empara al Defensor del Poble. Però des de l'inici de la protesta han assenyalat la companyia irlandesa com la responsable d'aquesta vaga en ple inici de les vacances d'estiu. Així ho va expressar la secretària general de la secció sindical d'USO a Ryanair, Lídia Arasanz: "Ryanair ha forçat aquesta vaga, i hem de tornar a la mobilització perquè la realitat de la nostra situació es conegui, perquè Ryanair es vegi obligada a complir l'aplicació dels drets laborals bàsics i les sentències judicials i per aconseguir tancar un conveni i unes condicions de treball dignes per a tota la plantilla".

Els TCP de Ryanair han continuat amb una vaga que s'allargarà fins al dijous i que pretén servir per exigir un nou conveni laboral d'acord amb la legislació espanyola. La pròxima setmana preveuen fer quatre dies més d'aturades, entre el 25 i el 28 de juliol. Concretament, estaven previstes dotze jornades de vaga d'aquests treballadors a l'estat espanyol durant el mes de juliol: del 12 al 15, del 18 al 21 i del 25 al 28 de juliol en els deu aeroports espanyols en els quals opera Ryanair. Cal recordar que es poden comprovar els horaris dels vols i si han estat cancel·lats al lloc web d'Aena o de l'aerolínia.