Les jugadores de la selecció espanyola de futbol s'han convertit en un referent esportiu i social. Després de guanyar el Mundial l'estiu de 2023, el primer de la història de la selecció, aquest mes de febrer han guanyat la Nations League, una competició europea prèvia a l'Eurocopa. Per celebrar aquest títol les jugadores han fet diferents visites institucionals. Una de les parades obligatòries va ser el Congrés dels Diputats, on han estat rebudes per la presidenta de la cambra, Francina Armengol, i diversos representants dels grups parlamentaris. Allà, la capitana Irene Paredes ha aprofitat el seu discurs per reivindicar el paper de l'esport femení a la societat i demanar més inversió, suport i protecció per a les esportistes.

Però no tot ha estat alegria i reconeixement en la seva visita al Congrés per celebrar la seva darrera victòria internacional. A la sortida de l'edifici, després de la visita institucional, un grup de persones que es trobaven als voltants ha començat a cridar-los "un piquito, un piquito", en al·lusió al petó no consentit que l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, va donar a la davantera Jenni Hermoso en el moment de l'entrega de la copa després de gunayar el Mundial.

Aquest gest, que ha estat molt criticat a les xarxes socials per masclista i paternalista, ha molestat profundament les futbolistes, que han posat de manifest l'evident manca de respecte d'aquests individus amb les campiones del món. Una de les jugadores que ha reaccionat amb més indignació ha estat Misa Rodríguez, portera del Reial Madrid i de la selecció espanyola, que s'ha girat cap als provocadors i els va llançar una mirada desafiant: "No té gràcia això". Lluny de disculpar-se o callar, els autors dels càntics van seguir insistint en la seva actitud ofensiva, mentre se sentia de fons: "¿Però què dius? Compte, compte, compte...". Un lamentable episodi que ha tacat la jornada de celebració de les campiones d'Europa i que ha posat en evidència la manca de respecte i d'educació d'alguns individus cap a l'esport femení.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!