Busques cançons feministes per celebrar el 8M, el Dia Internacional de la Dona? Aquí tens una selecció de 30 cançons feministes en anglès, català o castellà amb el missatge empoderador que transmet. Cadascuna d'aquestes cançons, a través de les seves lletres i melodies, ofereix una perspectiva única sobre el feminisme, l'apoderament femení i la lluita per la igualtat de gènere, fent-les ideals per reflexionar i celebrar el Dia Internacional de la Dona i qualsevol moment de reivindicació dels drets de les dones.¡

💜 Feliç dia de la Dona: frases curtes i inspiradores per enviar per WhatsApp aquest 8M
 

🟪 Manifestación del 8M 2024 en Barcelona: horarios y recorridos de las protestas
 

Cançons feministes de protesta i denúncia

Aquestes cançons critiquen obertament el patriarcat, la violència de gènere i les injustícies socials, utilitzant la música com una forma de protesta i conscienciació.

 • 'Boys Will Be Boys' - Dua Lipa: Aborda la problemàtica de justificar el comportament tòxic dels homes sota el pretext del seu gènere, criticant la cultura que perpetua la violència de gènere i la desigualtat.

 • 'God is a woman' - Ariana Grande: Un desafiament a les concepcions tradicionals de poder i gènere, proclamant la força i la influència de la feminitat.

 • 'Girls Just Want To Have Fun' - Cyndi Lauper: Més enllà del to festiu, és un himne a la llibertat i l'alegria femenina, desafiant les restriccions socials imposades a les dones.

 • 'Flowers' - Miley Cyrus: Parla sobre la independència emocional i personal, especialment significativa després d'una ruptura.

 • 'Reinas' - Suu: Aquesta cançó exalta la dignitat i la força de les dones, promovent l'apoderament i la igualtat.

Cançons feministes sobre empoderament i independència femenina

Aquestes cançons feministes celebren la fortalesa, l'autonomia i el poder de decisió de les dones, promovent missatges d'autoafirmació i de llibertat.

 • 'I am woman' - Emmy Meli: Un himne d'apoderament que destaca la força, la independència i la capacitat de les dones d'enfrontar desafiaments i superar-los.

 • 'Ain't your mama' - Jennifer Lopez: Aquesta cançó critica els rols de gènere tradicionals i promou la independència femenina, rebutjant l'expectativa que les dones han de tenir cura dels homes com si fossin les mares.

 • 'Bichota' - Karol G: És una celebració de la confiança en si mateixa, l'autonomia i l'empoderament femení.

 • 'Boss Bitch' - Doja Cat: Encarna l'apoderament femení a través de la confiança en si mateixa i la independència, rebutjant les limitacions imposades per la societat sobre les dones.

 • 'Business Woman' - Nathy Peluso: Aquesta cançó ressalta la figura de la dona com a líder i emprenedora, desafiant estereotips i promovent la igualtat en l'àmbit laboral i empresarial.

Cançons feministes que desafien estereotips i rols de gènere

Aquestes cançons qüestionen i juguen amb les expectatives tradicionals de gènere, promovent una visió més igualitària i alliberadora.

 • 'The Man' - Taylor Swift: Explora la desigualtat de gènere a la societat i la indústria de la música, qüestionant com serien percebudes les accions d'una dona si fos un home.

 • 'Bad Guy' - Billie Eilish: Juga amb la inversió de rols de gènere i desafia les expectatives tradicionals sobre la feminitat i la masculinitat.

 • 'Tous les mêmes' - Stromae: A través de la seva interpretació i lletra, Stromae critica en aquesta cançó els estereotips de gènere en les relacions, mostrant les frustracions i desafiaments comuns des d'una perspectiva irònica i reflexiva.

Cançons feministes que són himnes d'amistat i suport mutu entre dones

Aquests cançons feministes emfatitzen la solidaritat femenina, la importància de l'amistat i el suport mutu com a elements essencials del feminisme.

 • 'Best Friend' - Saweetie and Doja Cat: És un homenatge a l'amistat femenina, destacant la importància del suport mutu i la lleialtat entre dones.

 • 'TQG' - Karol G and Shakira: Representa la col·laboració i el poder femení a la indústria musical, destacant la importància del suport mutu entre dones.

Cançons feministes en català

Aquests cançons feministes en català mostren la diversitat feminisme i com la lluita per la igualtat de gènere pot esdevenir una bandera.

 • 'Un violador al teu camí' - Les Tesis: Un poderós himne que s'ha convertit en un símbol global de protesta contra la violència sexual i la impunitat del sistema judicial cap als agressors, destacant la complicitat social i estatal en la perpetuació de la violència contra les dones.

 • 'Les Criades' - Roba Estesa: Aborda les injustícies i desigualtats que enfronten les dones al treball domèstic, destacant l'explotació i la manca de reconeixement.

 • 'I tu, sols tu' - El Diluvi: Celebra l'amor i l'apreciació envers les dones des d'una perspectiva respectuosa i empoderadora, promovent la igualtat en les relacions.

Cançons feministes de superació i recuperació post-ruptura

Aquestes cançons feministes reflecteixen la resiliència i la capacitat de les dones per superar adversitats personals, reafirmant la seva independència i fortalesa interior.

 • 'Good 4 u' - Olivia Rodrigo: Parla de la superació i l'autoafirmació després d'una ruptura, mostrant la fortalesa i la independència emocional.

 • 'Don't Start Now' - Dua Lipa: Celebra la recuperació i el renaixement personal després d'una relació tòxica, emfatitzant la importància de l'autoestima i la independència.

 • 'Ingrata/o' - Cafè Tacvba amb Andrea Echeverri: A través de la seva interacció i lletra, aquesta cançó dialoga sobre les expectatives i la reciprocitat en les relacions amoroses des d'una perspectiva crítica i feminista.

 • 'Ciutat de lila' - Noah: Tot i que amb un missatge feminista més implícit, celebra la diversitat i la llibertat de ser un mateix.

Altres cançons feministes per celebrar el 8M

Una col·lecció diversa de cançons que, cadascuna a la seva manera, contribueix al diàleg sobre la igualtat de gènere, l'empoderament femení i la lluita contra les estructures patriarcals.

 • '7 rings' - Ariana Grande: Celebra la independència financera i la llibertat personal de la dona, encara que amb un enfocament en el materialisme que pot ser interpretat de diverses maneres.

 • 'abcdefu' - Gayle: Encarna el rebuig a ser menyspreada o maltractada, destacant l'autoestima i la fortalesa en la recuperació d'una ruptura.

 • 'Lavender Haze' - Taylor Swift: Promou viure segons els termes, més enllà dels rumors i les expectatives socials que hi ha sobre les dones.

 • 'Girls in the Hood' - Megan Thee Stallion: Empoderament des de la perspectiva de les dones negres, destacant el seu orgull i lloc a la societat.

 • 'Camaleó' - Belén Aguilera: Tracta sobre l'adaptabilitat i la resistència femenina, encara que amb un missatge que pot ser interpretat de diverses maneres.

 • 'Tímida' - Thalia i Pablo Vittar: Celebració de la identitat i l'amor propi en un context de diversitat i llibertat d'expressió.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!